Wandlampen

Een wandlamp is een populaire soort verlichting, geschikt voor in iedere ruimte. Zo kunt u een wandlamp naast het bed in de slaapkamer plaatsen, maar ook als sfeerverlichting in de woonkamer. Beschikbaar in landelijke stijl of van rookglas.

Alle filters
Geselecteerde filters
781 producten

Bij Lampenhuis hebben wij veel verschillende stijlen wandlampen, voor iedere interieurstijl én plaats in huis is er een bijpassende wandlamp te vinden in ons assortiment.

Wandlampen

Heeft u een industriële look in huis of houdt u meer van een landelijke sfeer? Het is allemaal mogelijk en te vinden in ons assortiment. Wij hebben hét grootste aanbod lampen van Nederland! Lampenhuis biedt een mooie mix aan diverse wandlampen; groot, klein, uniek en opvallend of juist subtiel en modern. Voor zowel design wandlampen als minimalistische wandlampen kunt u bij ons terecht. Voor een mooi geheel aan stijlen in uw interieur, kiest u voor een wandlamp in dezelfde stijl als de interieurstijl van uw meubilair en inrichting. Match materialen, kleuren en stijlen met elkaar voor een stijlvol ingerichte ruimte!

Het plaatsen van een wandlamp

U profiteert het beste van de wandlamp wanneer u deze lamp net iets hoger dan ooghoogte hangt. Hang de wandlamp op een hoogte van tussen de 1,70 centimeter en 1,90 centimeter. Wanneer de wandlamp op ooghoogte hangt, is er namelijk een kans dat deze in uw ogen schijnt. En dat is niet fijn, zeker wanneer u een felle lichtbron zoals LED gebruikt. Over lichtbronnen gesproken; wanneer u veel licht nodig heeft van de lamp en de lamp dient als functioneel en praktisch, doet u er goed aan om een felle lichtbron te gebruiken. Dient de lamp als sfeerbrenger en wilt u graag meer sfeer creëren met de wandlamp? Dan is een warme lichtbron een betere optie. En indien u met de wandlamp wilt gebruikmaken van zowel helder licht als sfeerlicht, is een dimbare wandlamp wellicht een goede oplossing.

In principe zijn wandlampen geschikt voor diverse ruimten in het huis. Zo staat een wandlamp goed in een keuken, woonkamer en/of slaapkamer. Een wandlamp kan zelfs ook gebruikt worden als badkamerverlichting of zolderverlichting. Let echter wel op de aansluiting van de lamp en of dit past bij de plek die u in gedachten heeft, meer hierover leest u onder het kopje ‘verschillende aansluitingen wandlampen’. Heeft u al een idee over waar u de wandlamp gaat plaatsen?

Functies van wandlampen

Doordat er veel verschillende soorten wandlampen zijn, kunnen ze overal rondom en in het huis geplaatst worden. Naast het mooie design van de lampen zijn ze ook nog eens voor verschillende doeleinden te gebruiken.

  • Sfeer: Wandlampen met indirect licht zorgen voor sfeer in de ruimte. Het indirecte licht geeft namelijk een warm en gezellige gevoel, ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer.
  • Verlichting: Natuurlijk kunt u wandlampen ook gebruiken puur voor de verlichting. Zo kunt u een wandlamp gebruiken om de donkere plekken in de ruimte te verlichten, maar ook als leeslamp om beter te kunnen lezen.
  • Design: Wandlampen kunnen ook gelden als echte eyecatchers in de woonkamer of keuken. Door de verschillende materialen, kleuren en stijlen kunnen ze een unieke look geven aan de ruimte.
  • Schilderverlichting: Heeft u een schitterend schilderij in de ruimte hangen? Dan kan schilderijverlichting hiervoor de oplossing zijn. Met schilderijverlichting komt uw schilderij namelijk meer naar voren in de ruimte.

Een ander voordeel van wandlampen is dat ze weinig ruimte innemen doordat ze aan de wand hangen. Dit kan erg praktisch en fijn zijn om bijvoorbeeld een smal halletje te verlichten.

Verschillende aansluitingen wandlampen

Voordat u een wandlamp gaat aanschaffen moet u nadenken over de verschillende stroomaansluitingen die wandlampen hebben. Het moet namelijk wel mogelijk zijn om de lamp aan te sluiten op de plek waar u de wandlamp graag wilt hebben. Zo zijn er wandlampen met of zonder snoer, wandlampen op batterijen en wandlampen met een schakelaar. Het is dus belangrijk dat u voor sommige wandlampen een lichtnet aansluiting heeft.

Daarnaast is de lichtrichting van de lamp ook van belang. Heeft u behoefte aan een wandlamp die naar boven schijnt of een wandlamp die rechtuit schijnt? Een andere mogelijkheid is ook om een verstelbare wandlamp te kiezen, hierbij kunt u zelf de lichtrichting bepalen. Als u ook de lichtintensiteit van de verlichting zelf wilt bepalen kunt u het beste voor een dimbare wandlamp gaan.

Verschillende merken wandlampen

In ons assortiment zijn collecties van verschillende mooie merken te vinden. Al deze merken zijn zorgvuldig uitgezocht. Lampenhuis verkoopt alleen lampen van hoge kwaliteit, en al onze merk wandlampen zijn daarom kwalitatief goed en stijlvol. Bent u op zoek naar een merk met een collectie van (onder andere) verschillende stijlen wandlampen? Dan is de collectie van SearchLight Electric wellicht de moeite waard. Of wilt u graag een unieke wandlamp en bent u opzoek naar een keer wat anders? Voor mooie wandlampen in een Oosterse stijl met exotische en culturele invloeden, moet u zeker eens een kijkje nemen bij VillaFlor lampen. Kiest u voor een opvallende design wandlamp of gaat u liever voor een meer ingetogen en subtiele maar stijlvolle wandlamp? In ons assortiment met mooie merken die verschillende wandlampen aanbieden, kunt u vast een mooie wandlamp vinden!

Wandlamp kopen

Bij Lampenhuis spelen wij in op de interieur trends van tegenwoordig, wij passen ons assortiment daar dan ook regelmatig op aan. Heeft u een mooie passende wandlamp gevonden voor in uw interieur? Bestel dan eenvoudig via onze webshop. Team Lampenhuis helpt u graag verder, ook als u nog twijfelt over het soort verlichting geven wij graag advies. U kunt ons bereiken via info@lampenhuis.nl of belt u naar 054512295. Bij aankopen vanaf 50 euro betaalt u geen verzendkosten én u heeft altijd 2 jaar garantie op de verlichting. Een mooie, stijlvolle en kwalitatieve wandlamp vindt u bij Lampenhuis!