Leeslampen

Vindt u het ook zo fijn om even te ontspannen met een boek? Dit kan zijn in de woonkamereetkamer of in de slaapkamer. Helaas geeft de gewone verlichting hierbij niet altijd genoeg licht, waardoor het boek lastiger te lezen valt.

Alle filters
Geselecteerde filters
248 producten

Leeslampen

Naast dat het boek slecht te lezen is, is lezen bij weinig licht ook nog eens slecht voor uw ogen. Leeslampen zijn hier de ideale oplossing voor. Ze hebben namelijk een functionele en sierlijke functie. Bij Lampenhuis vindt u leeslampen in verschillende prijsklassen en stijlen. U kunt kiezen uit klassiek, modern, design of retro stijl. Voor elk interieur is er wel een bijpassende leeslamp te vinden.

Soorten leeslampen

Voordat u een leeslamp gaat kopen, moet u bedenken op welke plek u de lamp wilt gaan plaatsen. Het soort leeslamp hangt namelijk af van de plek waarop u graag leest. Bij Lampenhuis maken wij onderscheid in 3 soorten leeslampen.

De bureaulamp beidt genoeg licht voor het lezen aan uw bureau of tafel. Daarnaast is het licht ook helder, waardoor u onder andere ook papierzaken goed kunt bekijken. Deze leeslampen zijn vaak klein en nemen relatief weinig ruimte in bezit, perfect voor op uw bureau dus.

Een staande leeslamp wordt tegenwoordig steeds populairder en is onmisbaar in het interieur. Ze zijn erg praktisch omdat de lamp simpelweg verplaatst kan worden op de plek waar nodig. De meest staande leeslampen uit onze collectie hebben ook een verstelbare arm, hierdoor kunt u de plek van verlichting ook wijzigen. Naast dat staande leeslampen praktisch zijn, geven ze ook een perfecte aanvulling op het interieur. Staande leeslampen worden ook wel vloerlampen genoemd.

Een wandlamp is ideaal voor als u ’s avonds in bed of op de bank nog even wilt gaan lezen. De lamp kunt u gemakkelijk bevestigen aan de wand, en geeft alleen licht op de plek waar nodig.

Leeslampen in diverse stijlen

Nadat u heeft nagedacht over praktische zaken, zoals het type leeslamp en de plek waar uw leeslamp komt te staan of komt te hangen, is het tijd om na te denken over het uiterlijk van de lamp. Bij het aanschaffen van een leeslamp komt dus altijd op plek één; het bepalen van het type lamp en op plek twee; het bepalen van de stijl lamp.

Omdat Lampenhuis ontzettend veel verschillende lees lampen in het assortiment heeft, kunt u kiezen uit een heleboel diverse stijlen leeslampen. Al deze lampen hebben een uniek uiterlijk en een eigen uitstraling. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van de juiste stijl leeslamp, zijn bijvoorbeeld:

  • De woonstijl van uw ruimte en de stijl van de leeslamp. Voor een mooi geheel van stijlen kunt u ervoor kiezen om de stijl van uw inrichting te laten aansluiten bij de stijl van uw lamp. Is uw ruimte stoer, robuust en industrieel? Kies dan voor een industriële leeslamp. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een industriële leeslamp van staal of van touw. Verderop in deze tekst gaan we verder in op stalen leeslampen. Bij een landelijke inrichting kiest u voor een landelijke leeslamp, bij een klassieke inrichting past een klassieke lees lamp het beste, enzovoort.
  • De kleuren in uw ruimte en de kleuren van de leeslamp. Soms is het een goed idee om dezelfde kleuren van uw interieur terug te laten komen in het uiterlijk van de leeslamp. Maar, u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de leeslamp een leuk kleurencontrast in de kamer aan te brengen. Daardoor kunt u bij een ruimte waar veel zwart te vinden is, kiezen voor een witte leeslamp. Bij een ruimte met veel wit kunt u kiezen voor een zwarte leeslamp.
  • De materialen in uw ruimte en de materialen van de leeslamp. Over het algemeen geldt dat natuurlijke materialen goed samengaan. Combineer bijvoorbeeld verschillende houtsoorten met elkaar en ga voor een houten leeslamp. Ook kunt u verschillende metaalsoorten goed met elkaar combineren, ga daarom voor een leeslamp van messing of koper.

Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft stijlen, kleuren en materialen leeslampen! Wilt u hier advies over? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch, per e-mail of door simpelweg langs te komen in onze showroom.

Led leeslamp

Wilt u optimaal genieten van uw leesverlichting? Kies dan voor een led leeslamp! Led lampen besparen meer energie dan normale leeslampen omdat ze nauwelijks warm worden. Hierdoor kunt u langer doorlezen zonder dat u last krijgt van de warmte. Daarnaast geeft een led leeslamp fijn en helder licht waardoor u goed kunt lezen. Het kan natuurlijk zijn dat u de lichtintensiteit te fel vindt en minder licht nodig heeft. Daarom maken sommige led leeslampen ook gebruik van een (externe) dimmer, hiermee kunt u zelf de intensiteit van de verlichting bepalen. Als dit het geval is, kunt u dit terugvinden in de productspecificaties.

Leeslamp; Bureaulamp Staal

Zoals gesteld biedt ons aanbod bureaulampen van verschillende materialen. Hedendaags is het gebruik van het materiaal staal populair geworden, waardoor deze logischerwijs in ons assortiment is opgenomen. Voor bureaulampen van staal is Lampenhuis het juiste adres. Dit soort leeslampen van staal zullen vooral erg goed staan in een industrieel interieur, maar uiteraard kunt u deze bureaulamp ook combineren met andere woonstijlen.

Leeslamp; Bureaulamp zwart

In het interieur komt de kleur zwart tegenwoordig meer en meer naar voren. Het gebruik van diepzwarte of juist matzwarte kleuren wordt steeds populairder, waarbij ook een industriële look wordt nagebootst. Om het interieur of juist een thuiswerkplek compleet in stijl af te maken, is er ook de mogelijkheid om voor een hippe zwarte bureaulamp te gaan. Het gebruik van een zwarte bureaulamp als leeslamp biedt u een veelzijdige lamp welke gemakkelijk te combineren is met diverse stijlen.

Leeslamp kopen

Bij Lampenhuis vindt u hét grootste aanbod lampen van Nederland. Voor ieder huis is er wel een bijpassende leeslamp in het interieur. Wilt u een klassiek of modern design? U vindt het bij Lampenhuis! Heeft u de perfecte leeslamp gevonden voor bij u thuis? Twijfel dan niet en bestel direct! Bij een bestelling vanaf €50,- heeft u gratis verzendkosten. Daarbij krijgt u ook 2 jaar garantie op uw leeslamp. Als het product toch niet bevalt, kunt u dit binnen 30 dagen retourneren en krijgt u het aankoopbedrag terug. Wilt u meer informatie over onze collectie of heeft u andere vragen? Dan kunt u gebruik maken van ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@lampenhuis.nl. Team Lampenhuis helpt u graag verder!