Opbouwspots

Met de opbouwspots van Lampenhuis kunt u een mooi lichteffect creëren in de ruimte. Opbouwspots zitten vaak op het plafond of op de muur en zijn geschikt voor in de slaapkamerwoonkamer, keuken of zelfs in de badkamer.

Alle filters
Geselecteerde filters
364 producten

Opbouwspots

Eigenlijk kunnen ze overal in een huis wel een extra touche geven aan het interieur. U kunt de spots in iedere gewenste richting laten schijnen, waardoor u helemaal zelf bepaald waar het licht schijnt. Hierdoor kunt u de opbouwspots als accentverlichting gebruiken, maar natuurlijk ook als algemene lichtbron. In tegenstelling tot bij inbouwspots hoeft u bij opbouwspots geen rekening te houden met inbouwruimte of een verlaagd plafond. Het grote voordeel van deze spots is dan ook dat u ze op elk plafondsoort kunt bevestigen. Bij Lampenhuis vindt u een groot assortiment aan opbouwspots van de materialen hout of metaal.

LED opbouwspots

Veruit de meeste spots in ons assortiment, zijn LED opbouwspots. U kunt bij Lampenhuis terecht voor een groot assortiment opbouwspots LED! Ledverlichting biedt vele voordelen en daarom is een opbouwspot met ledverlichting zekerweten een goede keuze. Voordelen van deze Led spots, zijn:

 • Ledverlichting heeft een hele lange levensduur. Gemiddeld gaat de lamp zo’n 45.000 branduren mee, dat is wel 35 tot 50 keer langer dan een reguliere gloeilamp. De voordelen daarvan zijn dat u lagere onderhoudskosten zult hebben en een snelle terugverdientijd. En dat allemaal dankzij de led opbouwspots!
 • Ledverlichting is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en kleurweergaves. Houdt u van opbouwspots met warm, gedimd licht of passen in uw geval spots met fel en helder licht beter? De mogelijkheden wat betreft led opbouwspots zijn oneindig!

Daarnaast heeft Lampenhuis ook opbouwspots welke geschikt zijn voor diverse fittingen, zoals E14, E27, G9 en GU10. Een aantal van onze spots worden geleverd inclusief een lichtbron. Mocht u op zoek zijn naar opbouwspots inclusief lichtbron, dan kunt u dit aan de linkerkant van de pagina aangeven.

Het plaatsen van opbouwspots

Eerder vermeldden we al dat opbouwspots vooral erg geschikt zijn voor in de slaapkamer, woonkamer of badkamer. Ook in de keuken zijn deze spots heel geschikt. Een opbouwspot geeft helder licht en het armatuur zelf is klein en subtiel. Dit maakt deze lampen heel geschikt om aan het plafond te bevestigen; de spots vallen niet zo op maar ze brengen tegelijkertijd wel veel licht. Door de ophanghoogte, is het mogelijk om met de spots de gehele ruimte te verlichten. Vooral wat kleinere ruimtes kunnen dankzij opbouwspots in één klap worden verlicht. Dit maakt dat opbouwspots vaak gebruikt worden als centraal lichtpunt. Plaats dit centrale lichtpunt in het midden van het plafond van uw keuken, slaapkamer, woonkamer of badkamer en u heeft een heel praktisch lichtpunt.

Wanneer u ervoor kiest om de opbouwspot in uw badkamer te plaatsen, is het wel van belang dat u let op wat de IP-waarde van de opbouwspot is. De IP-waarde geeft aan in welke mate de opbouwspot waterdicht is, hoe hoger de IP-waarde, hoe beter. Links op onze pagina kunt u bij de filter opties aangeven wat de gewenste IP-waarde van uw opbouwspot zou moeten zijn. Wanneer u hier advies over wilt, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Type opbouwspots

Onze opbouwspots zijn verdeeld in 4 soorten types: design, industrieel, landelijk en modern. Voor iedere gelegenheid en interieur is er wel een bijpassend type opbouwspot te vinden. Zo wordt er bij het design type veel gebruik gemaakt van matte kleuren zwart en wit. De spotjes zien er strak uit en zijn gemaakt van metaal. De industriële look is gebaseerd op de vroegere industrie inrichting waardoor er gebruikt wordt gemaakt van ruwere materialen zoals hout. Onze industriële spotjes hebben een betonnen kleur. Wilt u meer voor een landelijke look in huis gaan? Dan vindt u dat ook bij Lampenhuis in het assortiment. Landelijke type opbouwspots geven een wat stoerdere look. Ze zijn gemaakt van hout en beschikbaar in de keuren bruin en hout. Als laatste is het ook nog de mogelijk om moderne opbouwspots te kiezen. Deze spots zien er stak uit en zijn van de hedendaagse tijd. Vaak wordt er gebruik gemaakt van neutrale kleuren zoals staal, wit en zwart.

Voordelen van opbouwspots

Opbouwspots hebben een aantal voordelen ten opzichte van inbouwspots of normale plafondlampen.

 • Accentverlichting:Net zoals bij inbouwspots kunt u opbouwspots gebruiken als accentverlichting, hierbij accentueert u met het licht één bepaald iets in de ruimte. Doordat de opbouwspotjes op het plafond zitten, kunt u deze geheel roteren en schijnen ze preciezer naar de gewenste verlichting.
 • Één lichtpunt:Als u een armatuur heeft met meerdere lichtspotjes is het mogelijk om deze aan te sluiten op één enkel lichtpunt. Op deze manier zijn ruimtes met één lichtpunt toch genoeg te verlichten.
 • Iedere plafondsoort:Zoals hierboven al kort genoemd kunt u opbouwspots op elk plafondsoort plaatsen. U hoeft verder geen rekening te houden met inbouwdiepte van de armatuur.

Dimbare opbouwspots

Tegenwoordig is het bij bijna alle spots ook mogelijk om ze te dimmen met een ingebouwde of externe dimmer. Dit is een erg handige functie waarbij u zelf de lichtsterkte kunt aanpassen op de gewenste sfeer. Zo heeft u bij het lezen van een boek meer licht nodig dan als u met een gezelschap in de woonkamer zit. Dimbare opbouwspots creëren net dat extra stukje sfeer wat een hele andere look kan geven aan de ruimte. Daarnaast besparen ze ook nog eens meer energie en gaan ze langer mee.

Design opbouwspots en moderne opbouwspots

Opbouwspots passen vooral erg goed bij trendy woningen die ingericht zijn middels een moderne stijl of een designer stijl. Kenmerkend voor deze stijlen, zijn strakke lijnen en vormen, kleuren zoals wit en zwart & eenvoudige elementen. Over het algemeen geldt dat onze spots vrij minimalistisch zijn, waardoor deze zich uitstekend laten combineren met moderne woonstijlen. Toch zijn er tegenwoordig meerdere verschillende stijlen opbouwspots verkrijgbaar. Daar vertellen wij u hieronder meer over.

Diverse stijlen opbouwspots

Wanneer u graag spots in uw huis wilt plaatsen, gaat u natuurlijk eerst nadenken over of dit inbouwspots of opbouwspots zouden moeten zijn. Het verschil tussen deze twee spots is dat een inbouwspot als het ware wegvalt in het plafond, en een opbouwspot doet dat niet. Vandaar dat één van de grote voordelen van opbouwspots is dat deze, omdat het armatuur goed te zien is, een bepaalde stijl aan uw woning toevoegen. Het uiterlijk van deze spots verschilt omdat onze opbouwspots verkrijgbaar zijn meerdere verschillende stijlen. Een aantal van deze stijlen zijn bijvoorbeeld:

 • Industriële opbouwspots, deze opbouw spots herkent u aan een stoere look en kleuren zoals zwart, brons, koper, goud of zilver. Deze spots plaatst u het beste in een industrieel interieur.
 • Moderne opbouwspots, deze spots hebben vaak een strakke look en zijn verkrijgbaar in kleuren zoals grijs, zwart of wit. Plaats deze opbouw spots in een modern interieur voor een strak geheel.
 • Klassieke opbouwspots, deze spots staan erg goed in een klassiek interieur. Ga voor opbouwspots in kleuren zoals goud of zilver met klassieke elementen.

Naast deze stijlen, hebben we ook opbouwspots met een retro look, spots welke goed zouden passen bij een landelijk interieur en meer. Bekijk ons assortiment en ontdek alle verschillende stijlen opbouwspots zelf.

Allerlei vormen opbouwspots

Niet alleen heeft Lampenhuis wat betreft stijl, kleur en materiaalgebruik enorm veel keuze in diverse opbouwspots. Maar ook hebben onze opbouwspots allerlei verschillende vormen. Tegenwoordig zien we dat spots op rail bijvoorbeeld heel populair zijn. Dit is een type opbouwspot met een spanningsrails waaraan telkens andere armaturen (de spots zelf) kunnen worden bevestigd. Ook hebben we andere soorten opbouwspots in een balkvorm, maar ronde vormen, vierkante vormen en meer ziet u ook in ons assortiment opbouwspots terug. Wat betreft vormen, heeft u ook de optie om te kiezen voor een vorm opbouwspot waaraan meerdere spots bevestigd zijn, of een lamp met slechts één opbouwspot. Dankzij deze ruime keuze, is er voor elke woonwens en ieder interieur zeker weten een geschikte opbouwspot te vinden!

Wanneer kiezen voor opbouwspots?

Opbouwspots zijn over het algemeen klein en onopvallend, waardoor dit type spotverlichting uitkomst biedt in vele gevallen. U kunt bijvoorbeeld voor deze spots kiezen wanneer:

 • U graag spots in de ruimte wilt plaatsen, maar inbouwspots geen optie zijn. Soms wilt u graag profiteren van het minimalistische gemak van een spot, maar is het plaatsen van inbouwspots simpelweg geen optie. In dat geval bieden opbouwspots de oplossing, dankzij een opbouwspot geniet u van alle voordelen die spots aan en in het plafond te bieden hebben.
 • U op zoek bent naar een subtiele lamp die niet opvalt. Lampenhuis verkoopt vele verschillende soorten verlichting in allerlei diverse stijlen. U kunt kiezen voor zowel opvallende als minimalistische lampen, maar soms blijkt het toch lastig te zijn om een lamp te vinden die past bij uw woonwens en stijl. In dat geval bieden opbouw spots de oplossing; deze onopvallende spots passen bij vrijwel iedere inrichting.
 • U graag een kleine ruimte wilt verlichten of wanneer u op zoek bent naar een type lamp welke dient als basisverlichting. Iedere ruimte heeft ten minste één type basisverlichting nodig. Onder basisverlichting worden lampen verstaan die de gehele ruimte goed verlichten. Doordat opbouwspots aan het plafond worden bevestigd, is het mogelijk dat deze spots de gehele ruimte verlichten. Combineer dit met uw gewenste lichtkleur en de ideale lichtsterkte en u heeft de perfecte basislamp voor in de ruimte gevonden!

Opbouwspots combineren met andere verlichting

Omdat opbouwspots dienen als basisverlichting in de ruimte, is het goed om deze spots te combineren met lampen die een andere verlichtingsfunctie hebben, zoals sfeerverlichting en taakverlichting. Voorbeelden van sfeerverlichting zijn tafellampen of vloerlampen. Wat betreft taakverlichting, kunt u denken aan lampen die u nodig heeft om bepaalde taken uit te voeren. Dit zijn vaak leeslampen of bureaulampen.

Opbouwspots kopen

Bent u geïnteresseerd in opbouwspots? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Bij Lampenhuis hebben wij veel verschillende materialen, kleuren en typen opbouwspots. Voor elk interieur is er wel een bijpassende opbouwspot te vinden. Als u het lastig vindt om de juiste spot uit te zoeken, staat Team Lampenhuis voor u klaar. Wij denken graag met u mee door u te voorzien van passend advies waarbij wij rekening houden met al uw wensen en eisen. Voor eventuele vragen of meer informatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kunt u doen via de chatmogelijkheid in onze webshop, door ons een e-mail te sturen of door telefonisch contact op te nemen. Uiteraard staat ons team ook voor u klaar in onze grote winkel, welke gevestigd is in Rijssen. Hier kunt u zich in alle rust laten inspireren door al onze opbouwspots en de vele mogelijkheden die deze bieden.

Overige types