Schilderijlampen

Een uitgebreid assortiment schilderijlampen in vele stijlen en design. Iets wat mooi is als aankleding in uw interieur mag ook mooi worden uitgelicht. Hiervoor is het mooi om een schilderijlamp te gebruiken. Wij hebben een collectie schilderijlampen in vele kleuren, waarvan onder andere staal, brons en zwart.

Alle filters
Geselecteerde filters
45 producten

Wat zijn schilderijlampen?

Schilderijlampen geven schilderijen en kunstwerken de spotlight die zij verdienen. Tegenwoordig beschikt ieder interieur over mooie decoratie-items. Dit kunnen planten, bloemen, vazen of beeldjes zijn. Maar, ook de muur kan versierd worden door middel van schilderijen of canvas doeken met een mooie foto. Mooie kunstwerken en schilderijen verdienen het om als eyecatcher in uw interieur te dienen en daarom zijn schilderijlampen zo ideaal. Schilderijverlichting zet het schilderij of het doek in het middelpunt van de belangstelling, deze komt letterlijk in de spotlight te staan en daardoor wordt uw doek een ware eyecatcher. Dankzij schilderijlampen komen kleuren beter tot hun recht en het kunstwerk wordt levendiger, opvallender en mooier.

Schilderij wandlamp als schilderijlamp

U kunt uw schilderij op verschillende manier belichten. Er zijn verschillende soorten lampen welke geschikt kunnen zijn als schilderijverlichting. U kunt bijvoorbeeld uw schilderij of kunstwerk uitlichten met een wandlamp. Een schilderij wandlamp is één van de meest gebruikte soorten schilderij verlichting. Bij voorkeur gebruikt u een schilderij wandlamp met een zogeheten “arm” zodat de voorkant van uw schilderij, beeldhouwwerk of kunstwerk goed egaal wordt verlicht. Vrijwel alle schilderijlampen in onze collectie schilderijverlichting hebben zo’n arm, wij hebben speciaal voor u de meest geschikte lampen voor boven een schilderij al geselecteerd. Vandaar dat onze collectie schilderijlampen vooral bestaat uit wandlampen. Een aantal van deze mooie schilderij wandlampen, zijn van het merk HighLight.

Voordeel van schilderijlampen aan de wand

Veel van onze schilderij wandlampen beschikken over een scharnier waardoor u het licht diverse kanten op kunt richten. De juiste invalshoek van het licht is voor ieder schilderij anders. Daardoor is het goed om vóór het ophangen van uw schilderij lamp goed na te denken over waar deze komt te hangen en wat de invalshoek van het licht moet zijn. Wanneer de wand schilderij lamp beschikt over een scharnier waardoor u de lichtstraal kunt verplaatsen, dan staat dit aangegeven in de beschrijving en/of specificaties van de schilderijlamp.

Andere soorten schilderijlampen

Wij raden aan om, net als de meeste mensen, een schilderij wandlamp te gebruiken als schilderijverlichting. Een groot voordeel van schilderijlampen voor aan de wand is namelijk dat deze uw schilderij verlicht op een mooie manier met gelijkmatig verdeeld licht. Maar, mocht u toch een ander soort schilderijlamp willen, dan kunt u er ook voor kiezen om een plafondlamp of tafellamp te gebruiken om uw mooie schilderij uit te lichten. Onze opbouwspots of inbouwspots zijn uiteraard ook te gebruiken als schilderijlamp. Tafellampen of bureaulampen zijn geschikt als schilderijverlichting wanneer er een meubelstuk zoals een dressoir, kastje of tafel vóór uw schilderij of kunstwerk staat. Met behulp van een afstelbare tafellamp of bureaulamp kunt u de lamp dan zo richten dat deze het schilderij verlichten.

Vloer- of plafondlampen als schilderij verlichting

U kunt er ook voor kiezen om uw schilderij vanaf het plafond of vanaf de vloer te verlichten. Een goede optie voor plafondverlichting als schilderijlamp, zijn bijvoorbeeld onze balk plafondlampen. Wat betreft schilderijlicht, zijn ook vloerlampen een optie. Licht dat van onder af een object verlicht, geeft een bepaalde sfeer en schaduw aan het kunstwerk. Daardoor is dit type schilderijlamp niet voor ieder kunstwerk geschikt. Alleen in sommige gevallen kan dit type schilderij lamp een bijzonder effect aan uw werk geven. Wanneer dit niet past bij het type kunstwerk of schilderij, raden wij u aan om toch voor een klassieke schilderij wandlamp te gaan. Deze schilderijlampen staan in veel gevallen altijd goed bij uw schilderij, beeldhouwwerk of ander kunstwerk.

Waarom kiezen voor schilderijverlichting?

Ieder kunstwerk is met aandacht gemaakt, en verdient daarom ook in uw woning een beetje extra aandacht. Bent u de trotse bezitter van een prachtig beeldhouwwerk, mooi schilderij of een bijzondere, grote edelsteen? Licht deze dan uit met een schilderij lamp. Een schilderijlamp geeft nog meer sfeer aan het schilderij en maakt van het kunstwerk een ware blikvanger. Let er wel op dat de schilderijlamp niet te dicht bij het werk komt of te ver van het werk af hangt of staat. Wanneer een schilderijlamp te dicht op het kunstwerk wordt gericht, ontstaan er schaduwen. En wanneer een schilderijlamp te ver weg staat of hangt, veroorzaakt dit een reflectie. Probeer dat te voorkomen, want onjuist gebruik van een schilderijlamp doet afbreuk aan het kunstwerk. Om uw schilderijlamp het beste tot zijn recht te laten komen, kunt u letten op de volgende punten:

  • Is het schilderij, beeldhouwwerk of kunstwerk omringd door glas? Vermijd dan ongewenste lichtreflecties door te kiezen voor ontspiegeld glas.
  • Kies voor schilderijlampen of een wandlamp schilderij welke de keur van het kunstwerk mooi weergeeft. Fel licht laat de kleuren van uw schilderij er mooi uitspringen. Voor sfeerverlichting kunt u gaan voor schilderijlampen met gedimd licht.
  • Het verlichten van een schilderij vereist wel wat denkwerk vooraf; plaats het kunstwerk op ooghoogte en denk na over de elektriciteit voor uw schilderij lamp.

Het licht van schilderij lampen

Wanneer u de perfecte schilderij lamp heeft gevonden, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste lichtbron voor uw lamp. Wij raden aan om in uw schilderijlamp gebruik te maken van ledverlichting. Andere soorten lichtbronnen, zoals halogeenlampen, worden warm waardoor de mogelijkheid bestaat dat uw schilderij na een tijdje schade oploopt. Wanneer u ledlampen gebruikt in uw schilderijlamp, zal dit niet gebeuren. Een bijkomend voordeel van ledverlichting is dat dit type licht heel duurzaam is, dat houdt in dat Led milieuvriendelijk is en dat u hiermee energie bespaart. De juiste verlichting voor uw schilderij is dus de combinatie tussen één van onze mooie schilderij lampen en een led lichtbron. Lampenhuis verkoopt alleen verlichting van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Dit geldt voor onze schilderij lampen zelf én voor onze lichtbronnen. Dankzij onze schilderijverlichting en lichtbronnen heeft u altijd een mooi verlicht schilderij waarin kleuren en vormen prachtig uitkomen. Onze schilderij verlichting maakt uw kunstwerk levendig, persoonlijk en uniek. Daarnaast creëren onze lampen voor schilderijen een aangename sfeer.

Mooie schilderij lamp kopen bij Lampenhuis

Bent u in het bezit van een prachtig kunstwerk? Geef deze een mooi plekje in het huis en licht deze vervolgens uit met behulp van een mooie schilderij lamp van Lampenhuis. Wij hebben voor u de mooiste schilderijlampen en schilderij wandlampen op een rijtje gezet. Bestel uw schilderij verlichting online of neem een kijkje in onze showroom.

Overige categorieën