Plafondventilator

Met een ventilator kunt u toch de benodigde koelte creëren in huis tijdens de warme zomerdagen en nachten. Afhankelijk van uw behoeftes bestaan er verschillende soorten ventilatoren. Bij Lampenhuis richten wij ons op de plafondventilator met lamp.

Alle filters
Geselecteerde filters
66 producten

Plafondventilator

De plafondventilator kunt u namelijk het hele jaar door gebruiken, in de warme zomer maanden én in de koude wintermaanden. Een ventilator zorgt er namelijk voor dat de lucht geleidelijk over de gehele ruimte wordt verdeeld, waardoor de gevoelstemperatuur in de zomer afneemt. In de winter ‘duwt’ de plafondventilator de opgestegen warme lucht van de verwarming weer terug naar beneden. U heeft dus het hele jaar profijt van onze plafondventilator. Daarnaast zijn ze ook nog eens multifunctioneel, want ze beschikken over een ingebouwde lamp. Ideaal om verlichting én ventilatie te combineren in uw interieur. Bij Lampenhuis hebben wij hét grootste aanbod aan lampen in Nederland en wij helpen u graag verder!

Voordelen van een plafondventilator

Naast het ventileren van de ruimte, brengt een plafondventilator ook nog andere voordelen met zich mee. Wij hebben de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • Zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in huis
  • Kan een echte eyecatcher zijn in het interieur
  • Neemt geen extra ruimte in beslag in de ruimte
  • Door de bewegende lucht blijven vliegen en muggen weg

Brandende hitte buiten – een licht zomerbriesje binnen. De oplossing is eenvoudig: een ventilator zorgt voor een verkoelend effect door de luchtstroom die naar beneden naar de vloer is gericht. Hierdoor nemen we de lucht tot 8 graden koeler waar. Maar zelfs in de winter kunt u de plafondventilator gebruiken om een perfect binnenklimaat te creëren. De verwarming staat volledig aan maar de voeten zijn nog steeds koud. Dit fenomeen ontstaat doordat de warme lucht zich ophoopt op het plafond. Door de ventilator in omgekeerde modus in te schakelen, wordt de warme lucht gelijkmatig en voorzichtig in de kamer verdeeld. Het positieve effect: de thermostaat op de kachel schakelt eerder uit en u bespaart tot 10% op uw verwarmingskosten *. * De besparing op energiekosten zijn richtwaarden die kunnen variëren afhankelijk van de kamer en de grootte van de ventilator.

Bevestiging plafondventilator

De plafondventilator kunt u gemakkelijk bevestigen en is geschikt voor elk plafondsoort. Het is belangrijk dat u goed op let op de lengte van het verbindingspijpje. Dit pijpje zorgt er namelijk voor dat de ventilator niet te dicht bij het plafond hangt, want dat bevordert de werking niet. Door het verbindingspijpje gaan de elektriciteitsdraden die de ventilator verbindt met de plafondkap, als u deze dus verkeerd verbindt zal de plafondventilator niet gaan draaien. Bij sommige plafondventilatoren is het ook mogelijk om de bladen van de ventilator in te klappen of zelfs eraf te halen. Dit is handig voor als u de ventilator niet het hele jaar door wilt gebruiken.

Schakelaar van de plafondventilator met lamp

Het is mogelijk om de plafondventilator en de lamp afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop u deze plafondventilator met lamp aan kunt zetten.

  • Remote control: Met een plafondventilator op afstandsbediening kunt u gemakkelijk de ventilatie en verlichting besturen. Het is ook mogelijk om verschillende standen ventilatie in te stellen.
  • Trektouw: Met het trektouw kunt u de trekschakelaar in de lamp bedienen en aanzetten naar uw eigen keuze.
  • Trekschakelaar: Door middel van een trekschakelaar kunt u met een knopje eenvoudig uw plafondventilator en lamp bedienen.

Motor voor plafondventilatoren

De moderne ventilatoren zijn uitgerust met een AC Long Life motor of een DC Energiebesparende motor. De motoren zijn uitsluitend vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten en garanderen zo een langdurige en betrouwbare werking. AC motor De AC motor gebruikt de direct geleverde energie en regelt de snelheid door middel van frequentieregeling. De ventilatoren zijn verkrijgbaar met 3 of 5 snelheden. DC motor De DC motor overtuigt door zijn energiebesparende functionaliteit. De motor zet het geleverde vermogen om en regelt de snelheid door de elektrische stroom te regelen. Daarom besparen onze ventilatoren met DC motoren tot 70% meer energie dan andere ventilatoren en werken ze fluisterstil. De stille plafondventilatoren zijn verkrijgbaar met 5, 6 of 8 op afstand bestuurbare snelheidsniveaus.

Plafondventilator met lamp kopen

Voordat u een plafondventilator met lamp gaat kopen is het handig om voor u zelf te bedenken waar u deze ventilator wilt hebben hangen. Voor in de slaapkamer wilt u namelijk een zo’n stil mogelijke ventilator hebben, maar in de woonkamer is de verlichting dan weer belangrijker. Bij Lampenhuis hebben wij verschillende soorten plafondlampen in de kleuren brons, staal, wit en zwart. Team Lampenhuis helpt u graag verder bij de juiste keuze en leveren de beste service. Voor vragen en/of meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@lampenhuis.nl.

Overige types