Booglampen

Ontdek de elegantie van onze booglampen, een opvallend en functioneel element in je interieur. Deze unieke lampen creëren een prachtig boogeffect, waardoor ze perfect zijn om een specifieke plek te accentueren, zoals een leeshoek of een gezellige zithoek.

Alle filters
Geselecteerde filters
98 producten

Met hun moderne en toch tijdloze ontwerp voegen booglampen een vleugje verfijning toe aan elke kamer. Kies uit verschillende stijlen en hoogtes om de booglamp te vinden die perfect bij jouw interieur past en geniet van de sublieme combinatie van design en functionaliteit.

Wat zijn booglampen?

Een booglamp is een lamp met een bijzondere boogvorm. Bij een booglamp wordt het onderste gedeelte ofwel de basis verbonden met de hoger gelegen lamp door middel van materiaal. Deze verbinding heeft de vorm van een boog en daardoor komt deze type lamp aan de naam booglamp. Er kunnen verschillen zitten tussen de verschillende soorten booglampen, maar de boog is het cruciale element dat je in alle booglampen terugziet. De booglamp springt in het oog en valt dankzij de speelse vorm en organische lijnen meteen op. Deze lampen passen goed in vrijwel iedere ruimte van uw woning of zakelijke omgeving.

Waar worden booglampen geplaatst?

Booglampen kunnen in principe in meerdere ruimtes van een huis worden geplaatst. Vaak zijn ze het meest geschikt in de woonkamer, zolder of eetkamer. Het is verstandig om de booglamp in de hoek van de kamer neer te zetten, zodat mensen niet snel tegen de lamp aan zullen lopen. De lamp hangt namelijk vaak op ooghoogte waardoor het belangrijk is om een beetje voorzichtig te zijn als u de lamp gaat plaatsen. Doordat booglampen er heel mooi, bijzonder en stijlvol uitzien zijn ze steeds vaker terug te zien in het interieur van veel huishoudens. Naar onze mening is dit een erg goede ontwikkeling, de booglamp ziet er namelijk vele malen authentieker uit dan andere standaardlampen!

Welke types booglampen zijn er allemaal beschikbaar?

De booglampen die bij Lampenhuis beschikbaar zijn, verschillen onderling niet extreem veel doordat de vorm van de lampen hetzelfde is. Er zijn wel een aantal aspecten waaronder je de booglampen kunt onderscheiden en vergelijken:

  • Materiaal: Lampenhuis heeft booglampen verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, zoals plexiglas, staal, aluminium en metaal. Complementeer de materialen in de ruimte met elkaar door het materiaal van de booglamp subtiel terug te laten komen in uw meubilair. Dat zorgt voor eenheid en een rustige uitstraling!
  • Kleur: onze booglampen zijn vooral verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals grijs, zwart of goud. Deze kleuren zijn uitstekend te combineren met vrijwel alle andere kleuren. Combineer deze booglampen met felle tinten, pasteltinten of aardetinten; alles is mogelijk!
  • Lengte van de lamp: we hebben booglampen in verschillende groottes en hoogtes verkrijgbaar. U kunt de lengte van de lamp het beste uitkiezen op basis waarvoor u de lamp precies wilt gebruiken.
  • Design van de kap: onze booglampen hebben allemaal een kap met een ander design. Bent u op zoek naar een booglamp met een ronde kap? Of kiest u toch voor een booglamp zonder kap? Wij hebben booglampen met allerlei verschillende soorten lampenkappen.

Door het vergelijken van deze elementen is het mogelijk om een goede beslissing te maken wat betreft de booglampen. Als je er toch nog niet helemaal uit bent kunt u altijd om advies vragen door contact op te nemen met onze medewerkers zodat zij u kunnen helpen om dé perfecte booglamp voor in uw interieur te zoeken. U kunt contact met ons opnemen door middel van de chatfunctie in onze webshop, door een mail te sturen naar info@lampenhuis.nl of door langs te komen in onze mooie winkel in Rijssen. Team Lampenhuis helpt u graag met de zoektocht naar uw nieuwe booglamp!

Booglamp gebruiken als leeslamp of vloerlamp

Een booglamp is een staande lamp welke vaak gebruikt wordt als reguliere vloerlamp of zelfs als leeslamp. Een vloerlamp wordt vaak gebruikt als sfeerverlichting, deze sfeervolle lamp wordt veelal gecombineerd met een andere soort basisverlichting. Wanneer u de booglamp gebruikt als reguliere vloerlamp, zet u deze dus vooral in om extra sfeerverlichting in huis te halen. Met de booglamp kunt u donkere hoeken verlichten of lege hoeken opvullen.

De booglamp is ook goed te gebruiken als een staande leeslamp. Zet de booglamp zo neer dat deze op een tafel, bank of stoel schijnt. Doordat het licht van de booglamp van boven komt, kunt u uw boek, krant of tijdschrift goed lezen. Bent u op zoek naar een mooie leeslamp? Kies dan voor de stijlvolle booglamp, deze lamp is uitstekend te gebruiken als lamp voor uw leeshoek!

Booglamp combineren met de moderne woonstijl

Een booglamp is goed te combineren met de moderne woonstijl. Booglampen zijn typische moderne designlampen. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn: minimalistische elementen, neutrale kleuren en materialen zoals metaal, glas en steen. Iets dat we ook vaak zien bij interieurs met een moderne stijl, zijn strakke vormen en rechte lijnen. De booglamp past erg goed bij de moderne woonstijl omdat deze het interieur net wat speelser en minder strak maakt. De booglamp doorbreekt de strakke, rechte lijnen en vormen waardoor de ruimte speelser en optisch groter zal ogen. Doorbreek het rechttoe-rechtaan geheel van de moderne woonstijl met een mooie booglamp van Lampenhuis!

Een aantal van onze booglampen zal ook goed passen in een industrieel of klassiek interieur. Vooral de zwarte, stalen booglampen zullen goed passen bij een industrieel interieur. De zilverkleurige booglampen zijn passend bij de klassieke interieurstijl. Welke booglamp past het beste bij uw interieur en woonwens?

Andere soorten lampen

Naast booglampen zijn er bij Lampenhuis ook nog andere soorten lampen beschikbaar. Als u niet van booglampen houdt of als u simpelweg een leuke afwisseling wilt qua lampen dan raden wij u aan om voor één van de volgende lampen te kiezen:

Doordat het aanbod aan lampen bij Lampenhuis lekker divers is, kunt u een mooie combinatie van lampen aanschaffen. Zo is het mogelijk om uw interieur helemaal op te fleuren met de mooiste soorten lampen die er zijn!

De prijs van booglampen

Lampenhuis heeft een ruim assortiment lampen, met booglampen die passend zijn bij iedere stijl, smaak, wens en portemonnee. De prijs van de booglamp is afhankelijk van het merk, het materiaal en de grootte van de booglamp. Onze collectie boog lampen is zorgvuldig uitgezocht en samengesteld, wij verkopen enkel lampen van merken met een goede prijs- kwaliteitverhouding. Met een booglamp van Lampenhuis krijgt u altijd waar voor uw geld!

Een of meerdere booglampen kopen wij Lampenhuis?

Als u een of meerdere booglampen wilt aanschaffen bij Lampenhuis dan zult u er absoluut geen spijt van krijgen! Doordat we samenwerken met diverse topleveranciers zullen de booglampen altijd van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast bieden we ook eerlijke prijzen aan zodat u nooit veel teveel zult betalen voor een booglamp. Bovendien zult u over 2 jaar garantie beschikken en heeft u ook nog eens 30 dagen bedenktijd over de aankoop van een nieuwe booglamp. Wilt u dus over een schitterende booglamp beschikken? Kies dan voor de booglampen van Lampenhuis!