Bollenlamp

Bollenlampen zijn stijlvol en trendy. Deze trend zien we de laatste jaren steeds vaker in moderne en industriële interieurs. Lampenhuis heeft meerdere soorten bollenlampen, van tafellampen tot hanglampen. Neem gauw een kijkje in ons webshop assortiment, of kom langs in onze showroom te Rijssen.

Alle filters
Geselecteerde filters
38 producten

Diverse typen lampen met bollen

Lampen met bollen zijn lampen met vaak meerdere bollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige, ruimtelijke plafondlamp of hanglamp met daaraan meerdere bollen. De meeste bollenlampen in ons assortiment zijn lampen welke bevestigd dienen te worden aan het plafond, maar we hebben ook staande lampen met bollen in het assortiment. Onze vloerlampen of tafellampen met bollen zijn ook erg mooi om te zien, dus neem ook zeker een kijkje bij deze typen bollampen.

Bollenlampen in meerdere stijlen

In ons assortiment vindt u een bollenlamp in verschillende woonstijlen. Een greep uit de stijlen van deze bol lampen, zijn bijvoorbeeld:

  • Industriële lampen met bollen. Deze lampen staan perfect in een industrieel interieur. Onze hanglampen met stalen bollen zijn een ware aanrader voor elk industrieel interieur. Ook onze rookglazen plafondlampen met bollen zullen goed staan bij een industriële inrichting.
  • Moderne lampen met bollen. Vooral onze glanzende bollampen zullen goed staan in moderne interieurs. Glanzende materialen zien we in een modern interieur vaak terug en daarom zal een bollenlamp van glas of een ander glanzend materiaal mooi staan bij een modern interieur. De speelse look van de bollenlamp is daarnaast perfect om de vele rechte en strakke hoeken van het moderne interieur te doorbreken.
  • Klassieke lampen met bollen. In ons assortiment vindt u ook bollampen in een klassieke stijl. Deze lampen hebben een chique uiterlijk, onze parelmoer bollenlampen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een interieur met en klassieke woonstijl.

De kleur, het materiaal en de vorm van de bollenlamp zeggen veel over de stijl van de lamp. Van industrieel tot modern en klassiek; de veelzijdige bollenlamp is verkrijgbaar in verschillende soorten woonstijlen.

Bollenlamp in het interieur plaatsen

Omdat we zoveel verschillende bol lampen hebben om uit te kiezen, is het belangrijk om eerst van te voren te bepalen welke lamp met bollen het beste zal staan in uw interieur. U zult het mooiste resultaat bereiken wanneer u de stijl van de lamp laat aansluiten op de woonstijl van het interieur. Weet u bijvoorbeeld al in welke ruimte u de bollen lamp zal plaatsen? Is dit een industrieel interieur? Plaats dan een industriële bol lamp. Heeft dit interieur een moderne stijl? Plaats dan een moderne lamp met bollen.

De precieze plek van de lamp en het type bollen lamp dat het beste in de ruimte past, hangt af van de functie van de ruimte en de gewenste functie van de lamp. In de eetkamer zal bijvoorbeeld een hanglamp of plafondlamp met bollen boven de eettafel heel goed staan. In een slaapkamer past een kleine tafellamp met bollen erg goed op bijvoorbeeld een nachtkastje of bureau. Een groot voordeel van veel van onze lampen met bollen is dat deze veelal dimbaar zijn. Daardoor kunt u met de bol lamp een fijne, romantische en gezellige sfeer creëren.

Lichtbron in een bollenlamp

We hebben bollenlampen met een mooi armatuur waarbij de kap bolvormig is. Ook hebben we bollampen zonder kap, bij deze lampen is de lichtbron goed te zien. Bij deze armaturen is het belangrijk dat u een mooie, bolvormige lichtbron kiest. Bekijk daarom zeker onze globe lampen, deze hebben een mooie bolle vorm.

Bij onze bollenlampen met glazen bollen, is de lichtbron vaak ook goed zichtbaar. Kies bij bollampen van glas voor een standaard lichtbron, Edison lamp of een andere smalle lamp. Een aantal van onze bollenlampen worden geleverd inclusief lichtbron. Heeft u een bollenlamp op het oog welke wordt geleverd exclusief lichtbron? Bekijk dan de sfeerfoto’s voor inspiratie over het gebruik van de juiste lichtbron in deze bollenlamp.