Kroonluchter

De kroonluchter is een bijzonder type verlichting, je vindt het namelijk lang niet in alle interieurs terug. Dat is ook logisch, aangezien kroonluchters vaak nogal prijzig zijn en niet altijd even goed passen in bijvoorbeeld een wat kleinere ruimte.

Alle filters
Geselecteerde filters
24 producten

Kroonluchters

Een kroonluchter kan echter wel heel stijlvol en mooi zijn, waardoor er veel mensen zijn die toch graag een kroonluchter hebben in hun ruimte. Wil je meer weten over de kroonluchter? Lees dan gerust verder, we leggen namelijk in detail uit wat de kroonluchter is, waarvoor het dient en wat de voordelen ervan zijn. Daarnaast hebben we het over de beschikbare soorten kroonluchters, de prijs van een kroonluchter en om af te sluiten bespreken we waarom je het beste een kroonluchter aan kunt schaffen bij Lampenhuis.

Wat is een kroonluchter?

Een kroonluchter, vaak ook wel kandelaber of lichtkroon genoemd, is een veelarmige lamp die door middel van een ketting is verbonden aan het plafond. Door het gebruikte kristal en de vele lichten zien kroonluchters er heel mooi uit. Kroonluchters bestaan al vele eeuwen en in de middeleeuwen werd dit type verlichting al gebruikt. Het is daarom ook aannemelijk dat de kroonluchter ook nog lang niet zal verdwijnen in het interieur van vele Nederlandse huizen en gebouwen.

Waar dient een kroonluchter voor?

In de eerste instantie dient de kroonluchter ervoor om een ruimte te verlichten, dus net als bij normale verlichting. Het fysieke element van hoe de kroonluchter eruit ziet is echter net zo belangrijk en misschien zelfs nog wel wat belangrijker. Een kroonluchter die op een mooie manier ontworpen is wordt vaak veel geprezen door bezoekers en het kan ook nog eens jarenlang in je huishouden aanwezig zijn. Hoewel het er verleidelijk uitziet, dienen mensen niet te gaan hangen in de kroonluchter, de kans dat de gehele lamp dan naar beneden valt is aanzienlijk groot.

Wat zijn de voordelen van een kroonluchter als binnenverlichting?

Een kroonluchter als binnenverlichting biedt vele voordelen ten opzichte van reguliere binnenverlichting. Dit komt doordat een kroonluchter vele malen indrukwekkender is dan standaard binnenverlichting. Een kroonluchter ziet er namelijk “klassiek” en stijlvol uit, en dat kun je meestal niet zeggen van een standaard lamp. Daarnaast kun je de kroonluchter nog jarenlang in je interieur hebben hangen aangezien het van kristallen van hoge kwaliteit is gemaakt. Een kroonluchter is bovendien tijdloos en zal niet worden vervangen door een of andere nieuwe trend. Wil je dus beschikken over een geweldig product dat niet alleen verlicht maar er ook nog eens stijlvol uitziet en tijdloos is? Ga dan voor een kroonluchter!

De beschikbare soorten kroonluchters bij Lampenhuis

Bij Lampenhuis bieden we verschillende soorten kroonluchters aan. Deze verschillen onderling in de kleur van de kroonluchter en de stijl van de kroonluchter. De ene kroonluchter is namelijk de andere niet. Zo kun je kiezen voor klassieke kroonluchters van kristal maar ook voor kroonluchters van ander materiaal zoals bijvoorbeeld polystone. Het is in ieder geval aan te raden om een kroonluchter te kiezen die perfect past bij de rest van de kamer en het interieur van je huis. In een modern huis kun je dus het beste een moderne kroonluchter plaatsen terwijl in een wat ouder huis met een klassiek interieur de kristal kroonluchter goed zal passen.

Waarom kun je het beste een kroonluchter kopen bij Lampenhuis?

Bij Lampenhuis beschikken we in ieder geval al over kroonluchters van topkwaliteit. Zo ben je er zeker van dat de kroonluchter er mooi uitziet en nog jarenlang meegaat. En als dat niet het geval is heb je nog de keuze om de kroonluchter tot 30 dagen na aankoop nog te kunnen retourneren. Daarnaast bestaat er bij Lampenhuis ook een garantieregeling van 2 jaar op kroonluchters, zodat je je nergens druk over hoeft te maken.

Overige modellen