Bedlampen

Het is natuurlijk een welbekend probleem dat u in bed wilt genieten van een goed boek, maar dat de kamerlamp u geen prettig licht kan bieden. De oplossing daarvoor is een mooie bedlamp; bekijk ons assortiment en ga op zoek naar een bedlamp welke perfect past bij uw slaapkamer.

Alle filters
Geselecteerde filters
107 producten

Wat zijn bedlampen?

In eerste instantie worden bedlampen vaak vergeten, maar dat is jammer want een bedlampje kan juist heel veel voordelen bieden. Vaak wordt een bedlampje aan de wand boven het bed bevestigd, zodat het licht van bovenaf op uw bed schijnt. Het licht van het bedlampje kunt u gebruiken om een boek te lezen, maar het is ook een fijne en praktische lamp voor als u ’s nachts net iets meer licht nodig hebt om de weg naar het toilet te kunnen vinden. Ook kunt u ’s ochtends op een fijne manier wakker worden met een bedlampje; vooral wanneer het ’s ochtends in de winter nog donker is, helpt de bedlamp u wakker worden. Kortom biedt een bedlamp vele voordelen, vandaar dat dit type lamp zeker niet mag ontbreken in uw slaapkamer!

De lichtsterkte van een bedlampje

Omdat een bedlamp kan vervullen in verschillende behoeften en wensen, is het belangrijk om eerst te bepalen wat de exacte functie van uw bedlampje wordt. Wanneer u graag leest in bed, is het wel zo fijn dat uw bedlamp u voldoende licht biedt om het boek goed te kunnen lezen. Wanneer u bij het lezen niet genoeg licht heeft, werkt dit vermoeiend en daarnaast is dit ook nog eens slecht voor uw ogen. Maar, wanneer u ’s ochtends lekker relaxt wakker wilt worden met behulp van het bedlampje, is het fijner om eerst te wennen aan de dag doormiddel van zacht en warm licht. Ook wanneer u ’s nachts het bedlampje wilt gebruiken om de weg naar het toilet beter te kunnen vinden, is zacht en warm licht al voldoende. Kies op basis van uw wensen en de functie van de lamp, de gewenste lichtsterkte.

Een harde lichtsterkte zorgt voor functioneel licht en een warme, zachte lichtsterkte zorgt voor een gezellige en warme sfeer in uw slaapkamer. Indien u gebruik wilt maken van beide soorten lichtsterktes, raden wij u aan om te kiezen voor een dimbare bedlamp. Met zo’n bedlamp kunt u op ieder moment de gewenste lichtsterkte aanpassen op uw behoeften. Later in deze tekst wordt ingegaan op welke lichtbron het beste past bij de functie van uw bedlamp.

Bedlampen

Om u een zo fijne mogelijke slaapomgeving te bieden hebben wij een ruim aanbod aan bed lampen die passen in ieder interieur, of u nu op zoek bent naar een mooie design, of een wat meer klassiek gevoel, een mooie bedlamp kan uw slaapkamer omtoveren tot een oase van rust.

Bevestiging van bedlampen

Wij hebben een aanbod aan bedlampen die op verschillende manieren te bevestigen zijn. Voor een gestroomlijnd uiterlijk kunt u kiezen voor bed lampen die te bevestigen zijn op uw bed frame zelf, zo heeft u geen last van doornen in het oog zoals kabels. Ook kunt u kiezen voor een bedlamp die u op uw hoofdeinde vast kan klemmen, mocht u geen blijvende bevestiging willen.

Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod aan bedlampen dat aan de muur te bevestigen is. Onze wandlampen voor aan het bed zijn simpel van design en erg functioneel. Ze nemen geen plek in op uw nachtkastje en zijn verstelbaar voor ongeëvenaard comfort. Vindt u het mooier om één bevestigingsmeubel met twee lampen aan de muur te hangen, ook hierin kunnen wij u voorzien.

De juiste lichtbron voor uw bedlamp

Eerder schreven we al over de lichtsterkte en functie van uw bedlamp. In deze alinea wordt verder ingegaan op de lichtbron die het meest geschikt is voor bepaalde functies en lichtsterktes van het bedlampje. Het kan erg handig zijn om voorafgaand aan uw aankoop te bedenken waar u uw toekomstige bedlampen voor wilt gebruiken. Wilt u wat feller licht om goed uw boek te kunnen lezen, of heeft u meer behoefte aan diffuus licht om ’s nachts de weg naar het toilet te vinden? Vindt u het mooi om de lamp op de muur te richten om de ruimte wat sfeer te geven? Deze overwegingen kunnen een verschil maken in het kopen van een bedlamp die u graag gebruikt, in plaats van een bedlamp die u onprettig vindt.

Voor het lezen van een boek kunt u wellicht beter kiezen voor een ledlamp, deze bieden een strakkere, fellere lichtbron om uw boek goed te verlichten. Daarnaast zijn ledlampen erg duurzaam; deze lichtbronnen zijn duurzaam en gaan zeker een aantal jaren mee. Dat is zeker een goede lichtbron voor in uw bedlamp! Andere mogelijkheden wat betreft lichtbronnen voor uw bedlampje, zijn halogeenlampen of gloeilampen. Deze twee worden tegenwoordig steeds minder gebruikt, maar geven wel prachtig licht af. Heeft u advies nodig over de geschikte lichtbron voor in uw bedlamp? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Soorten bedlampen

Lampenhuis heeft een divers aanbod aan verschillende soorten bedlampen, deze hebben allerlei handige functies en elementen zoals:

  • Led-spotjes
  • (Dimbare) langwerpige LED-lampen
  • Wandlampen
  • Lampen ter bevestiging op hoofdeinde
  • Inclusief of exclusief lichtbron
  • Touch-free
  • Met draaiknop
  • Verstelbaar

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een kleine tafellamp of bureaulamp te gebruiken als bedlamp. Deze kunt u op uw nachtkastje neerzetten, maar beide opties geven minder gericht licht dan een wandlamp als bedlamp, vandaar dat een speciale bedlamp soms een betere optie is dan een gewone tafellamp of bureaulamp.

De stijl van onze bedlampjes

Bed lampen hebben wij voornamelijk in de kleuren wit, staal, zwart en brons. Dit zijn neutrale kleuren welke passen in vrijwel iedere slaapkamer. U kunt uiteraard kiezen voor een kleur bedlamp welke past bij de veelvoorkomende kleuren in uw slaapkamer. Wanneer u bijvoorbeeld een zwarte kast of een zwartkleurig bed heeft, kunt u kiezen voor een zwarte bedlamp. Maar, om een tof contrast wat betreft kleuren in uw slaapkamer aan te brengen, kunt u ook kiezen voor een bedlamp in een tegenovergestelde kleur dan de rest van uw slaapkamer. Kies daarom bij een lichte slaapkamer voor een zwarte bedlamp en ga voor een witte bedlamp wanneer uw slaapkamer donker of zwart van kleur is.

Het kopen van bedlampen

Bent u klaar om uw bed lamp aan te schaffen? Wij staan voor u klaar! In ons aanbod hebben wij allerlei lampen voor elk interieur, ook hebben wij de specificaties van de lampen uitgebreid omschreven zodat u altijd zult vinden wat u zoekt en u niet zult blijven zitten met vragen. Heeft u toch vragen? U kunt contact met ons maken via info@lampenhuis.nl, zo kunnen wij u helpen de ideale lamp voor uw wensen en interieur. U kunt rekenen op uitstekende levering, met gratis verzending vanaf 50 euro. Ook hebben wij 30 dagen lang geld-terug-garantie en 2 jaar lang garantie op uw lamp.