Driepoot lamp / statief lamp

Een statief lamp heeft meerdere benamingen. Zo wordt deze altijd stijlvolle lamp ook wel tripod lamp of driepoot lamp genoemd. Dit soort lampen zijn een echte aanwinst voor uw interieur, dus lees gauw verder om alles over dit soort lampen te weten te komen, en bekijk onze collectie driepoot lampen!

Alle filters
Geselecteerde filters
10 producten

Wat is een tripod lamp, statief lamp of driepoot lamp?

Zoveel verschillende termen voor een lamp, maken deze lamp nóg bijzonderder dan dat deze al is! De meest logische benaming voor dit soort binnenverlichting, is een driepoot lamp. De naam zegt het al; een driepoot lamp is een lamp met drie poten. Dit type lamp is een staand armatuur. Daarom vinden we vooral veel driepoot lampen in onze selectie vloerlampen. Maar, er zijn ook kleinere driepoot lampen in ons assortiment te vinden, dit zijn bijvoorbeeld tafellampen of bureaulampen. Een andere benaming voor deze lamp is ‘tripod lamp’. Tripod betekent statief in het Engels en deze term is ontstaan doordat de driepoot lamp wel wat weg heeft van een statief dat gebruikt wordt in de fotografie. Dit is natuurlijk ook de inspiratie geweest voor de Nederlandse term ‘statief lamp’.

Originele driepoot lampen

Driepoot lampen, of tripod lampen, staan erg origineel in uw interieur Deze lampen laten uw interieur zeker opvallen! Kiest u voor een driepoot vloerlamp of driepoot tafellamp? Beide typen driepoot lampen passen goed in meerdere ruimten van het huis. Een driepoot vloerlamp is namelijk speels, maar ook zakelijk te combineren. Dit maakt deze lamp perfect voor een zakelijke ruimte zoals de studeerkamer of een kantoor. Hetzelfde geldt voor een driepoot tafellamp of een driepoot bureaulamp. Voor een speelse look en een uniek effect plaatst u een statief lamp in de woonkamer of slaapkamer.

Industriële tripod lamp

Statief lampen zijn, net als de industriële woonstijl, vaak geïnspireerd op oude bedrijfs- en fabrieksgebouwen. Vandaar dat tripod lampen vaak worden bestempeld als industrieel. Onze driepoot lampen hebben vaak een accent van hout of zijn matzwart gecoat. Dit stoere uiterlijk maakt dat de driepoot lamp of statief lamp perfect te combineren is met een industrieel interieur. Combineer de driepoot lamp met andere industriële kleuren en accessoires. Ga qua kleursamenstelling voor neutrale kleuren zoals wit, zwart, bruin en taupe en combineer deze met opvallende kleuren zoals donkerblauw of groen. Qua materialen kunt u de industriële tripod lamp goed combineren met metaal, ijzer of brons. De veelzijdige driepoot lamp heeft vele opties wat betreft styling in uw interieur!

Driepoot lampen in verschillende uitvoeringen

Alle tripod lampen hebben met elkaar gemeen dat ze over drie poten beschikken, maar toch zijn al onze driepootlampen allemaal verschillend. We hebben diverse verschillende uitvoeringen als het gaat om tripod lampen. Driepoot lampen zijn tijdloos en hebben een luchtige uitstraling. Ze zorgen voor veel licht, maar ogen niet erg zwaar, stoer of té robuust. In combinatie met de juiste lichtbron maakt u van de statieflamp een echte opvallende eyecatcher vol sfeer. Wilt u toch een driepoot vloerlamp of driepoot tafellamp in een stijl, anders dan de industriële woonstijl?

Ondanks dat de meeste statieflampen in ons assortiment een industrieel uiterlijk hebben, hebben we ook driepoot lampen in stijlen zoals modern, klassiek, landelijk, oriëntaals of retro. Deze woontrend is er al een tijdje en zal waarschijnlijk ook nog wel even hip blijven. Gaat u voor een retro driepoot lamp, een industriële driepoot lamp of een moderne tripod lamp? En heeft u al nagedacht over het materiaal en de kap van de lamp? Kiest u misschien voor een driepoot lamp zonder kap of ééntje met een prachtige opvallende industriële of moderne kap? De armaturen van onze tripods zijn uitgevoerd in diverse kleuren, materialen, stijlen en vormgeven. Bij Lampenhuis.nl is het allemaal mogelijk! bestel online in onze webshop of kom langs in onze winkel.