Staande leeslamp

Staande lampen zijn uitstekend te gebruiken als leeslamp. Een staande leeslamp kunt u werkelijk overal in uw woning plaatsen. Deze lampen maken uw woning gezellig en wanneer u de staande lamp als leeslamp gebruikt, zijn deze lampen daarnaast ook nog eens heel functioneel. Lampenhuis.nl helpt u graag met het uitzoeken van uw perfecte staande leeslamp!

Alle filters
Geselecteerde filters
83 producten

Waarom kiezen voor een leeslamp staand?

In principe zijn er meerdere soorten leeslampen waar u uit kunt kiezen. Er zijn diverse typen lampen in ons assortiment welke zouden kunnen volstaan als leeslamp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bureaulampen, tafellampen of wandlampen. Onze kleine staande lampen zou u ook in de categorie bureaulampen of tafellampen kunnen plaatsen. Echter geldt voor een staande leeslamp vaak dat het een vloerlamp betreft.

Vloerlampen zijn een populaire keuze wanneer het aankomt op diverse typen leeslampen. Een staande leeslamp kunt u vrijwel overal gemakkelijk neerzetten. Een groot voordeel van staande lees lampen is dat deze vaak zowel taakverlichting als sfeerverlichting kunnen bieden. Dit is vooral het geval wanneer u kiest voor een dimbare staande leeslamp. Wanneer u de lamp gebruikt bij het lezen van een boek, kunt u het licht wat feller zetten. Dit leest een stuk makkelijker en is beter voor uw ogen. Voor het creëren van sfeer, dimt u de staande leeslamp tot een warme en gezellige lichtsterkte. Redenen genoeg dus om te kiezen voor een vloerlamp als leeslamp. Wanneer u specifiek op zoek bent naar een dimbare variant, kunt u dit aangeven in onze filteropties aan de linkerkant.

De mooiste stijlen staande leeslampen

In ons assortiment vindt u vele verschillende staande leeslampen in allerlei stijlen. Iedere woning, stijl en woonwens is uniek en daarom hebben wij heel veel stijlen leeslampen staand om uit te kiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze stijlen staande lampen?

  • Industriële staande leeslamp. Staande leeslampen in een industriële stijl zijn te herkennen aan donkere kleuren, metalen materialen en een stoere uitstraling. Een trend onder de metalen industriële lampen, zijn bijvoorbeeld onze industriële messing staande leeslampen. Deze stijl is geïnspireerd op het fabrieksleven van vroeger en dat is bij onze industriële staande leeslampen goed terug te zien.
  • Landelijke staande leeslamp. Onze staande leeslampen in een landelijke stijl halen de natuur van buiten naar binnen. Bij deze lampen is vooral veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Dit soort staande leeslampen zijn goed te combineren met de kleuren groen en blauw, mooie prints en natuurlijke materialen zoals andere houtsoorten of bijvoorbeeld planten.
  • Moderne en klassieke staande leeslamp. Deze staande leeslampen passen goed in een klassiek of modern ingericht interieur. Complementeer kleuren, stijlen, prints en materialen met elkaar voor een stijlvolle inrichting.

Naast deze stijlen staande leeslampen, hebben we ook vintage en retro staande leeslampen of zelfs Scandinavische staande leeslampen. Bekijk ons assortiment en aanschouw alle verschillende stijlen vloer leeslampen met eigen ogen.

Trends onder de leeslampen staand

Bent u op zoek naar een écht trendy staande leeslamp? Bekijk dan zeker eens onze trends onder de staande leeslampen. Dit zijn bijvoorbeeld rookglazen vloerlampen, deze staande lampen zijn uitstekend te gebruiken als staande leeslamp. Dit soort lampen passen uitstekend bij een modern of industrieel ingericht interieur. Ook onze driepoot lampen doen het goed als staande leeslampen. Hiervan hebben we kleine varianten, welke geschikt zijn als staand leeslampje op bijvoorbeeld een bureau. Maar ook hebben we hiervan grote varianten, welke geschikt zijn als grote staande leeslamp.

Voor een echte eyecatcher in een 50’s, 60’s of 70’s stijl, kunt u kiezen voor een opvallende retro stijl staande leeslamp. Lampenhuis is altijd op de hoogte van de laatste trends, daarom bent u bij ons verzekerd van een trendy staande leeslamp. Mocht u advies willen over uw nieuwe leeslamp staand, neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.