Leeslamp wit

Leeslampen zijn altijd erg handig en zijn daarom onmisbaar in ieder interieur. Houdt u van lezen of bent u bijvoorbeeld op zoek naar een praktische lamp voor de plek waar u werkt? Dan biedt een leeslamp de oplossing. Een veel gekozen kleur leeslamp is wit. Wit is vrijwel altijd leuk en makkelijk te combineren met de rest van het interieur. Bent u op zoek naar een witte leeslamp? Bekijk dan gerust ons assortiment met leeslampen in het wit.

Alle filters
Geselecteerde filters
4 producten

Kiezen voor een witte leeslamp

Het is zeker een goed idee om te kiezen voor een wit exemplaar wanneer u op zoek bent naar een leeslamp. De witte kleur van een leeslamp kan veel doen voor uw interieur. Bij een lichtkleurig interieur zorgt de witte leeslamp voor het behoud van de en lichte tinten. Combineer de witte leeslamp bijvoorbeeld met neutrale kleuren of juist pastelkleuren. Deze verfrissende combinatie geeft uw interieur een frisse look.

Ook in een donkerkleurig interieur kan een witte leeslamp erg stijlvol staan. In dat geval zorgt de witte leeslamp voor veel contrast en daardoor oogt uw interieur niet (meer) somber, maar juist erg verrassend en opgelicht.

Een witte leeslamp kan veel voor uw interieur betekenen. Een leeslamp in het wit zorgt voor contrast en past vaak goed bij het kleurenpalet dat u hanteert in de kamer. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar een mooie witte leeslamp!

Verscheidene types witte leeslampen

Er bestaat niet per se één soort witte leeslamp. We hebben witte leeslampen in het groot en in het klein en al deze soorten lampen worden bestempeld als een eigen type lamp. Wat dacht u bijvoorbeeld van een witte staande leeslamp of een witte leeslamp aan de wand? Wij leggen u uit welke verschillende types leeslampen wit er zijn:

  • Witte staande leeslampen. Een veel gekozen type witte leeslamp, is de staande lamp. Onze grote staande leeslampen worden ook wel vloerlampen genoemd. Vloerlampen kunt u goed gebruiken als leeslamp omdat u hiermee zowel sfeerverlichting als taakverlichting kunt creëren. Kies vooral voor een dimbare variant, omdat u met dat soort witte leeslampen uw eigen lichtsterkte kunt bepalen. Bij het lezen van een boek of de krant kunt u het licht helderder maken en voor sfeerverlichting dimt u de witte leeslamp tot een warm licht.
  • Witte leeslamp aan de wand. U kunt er ook voor kiezen om uw witte leeslamp aan de wand te bevestigen. Waar dit veel gedaan wordt, is bijvoorbeeld in de slaapkamer. Leest u graag nog even een boek voor het slapen gaan? Bevestig dan een witte leeslamp aan de wand boven uw bed. Een ideale oplossing en heel geschikt om op deze manier een wandlamp te gebruiken als leeslamp!
  • Klein wit leeslampje. Bent u op zoek naar een wit leeslampje? Kies dan voor een bureaulamp of tafellamp. Deze kleine lampen zijn heel geschikt om te plaatsen op een nachtkastje of bureau. We hebben veel kleine staande witte leeslampen in allerlei verschillende stijlen, neem gauw een kijkje in het uitgebreide assortiment!

Bij het uitzoeken het juiste type witte leeslamp, dient u rekening te houden met de ruimte waarin u de leeslamp plaatst. Komt de witte leeslamp op een bureau of nachtkastje te staan? Kies dan voor een klein wit leeslampje zoals een tafellamp of bureaulamp. Plaatst u een leeslamp in de hoek van uw woonkamer bij een bank of een stoel? Dan is een vloerlamp wellicht een goede optie.

Witte leeslampen in mooie woonstijlen

Al onze witte leeslampen hebben een uniek uiterlijk en een eigen stijl. De kleur wit komt vooral vaak terug bij de Scandinavische, landelijke of moderne woonstijl. Daarom hebben we vooral veel witte leeslampen die zijn uitgevoerd in deze woonstijlen. Bent u op zoek naar een witte leeslamp in één van deze stijlen? Dit is hoe u de witte lees lamp mooi combineert:

  • Witte leeslamp in een Scandinavische stijl: combineer de leeslamp wit met simpele accessoires, mooie houtsoorten, veel groen, strakke lijnen en zachte kleuren.
  • Witte leeslamp in een landelijke stijl: combineer de leeslamp wit met rustieke elementen, grijs- en bruintinten, natuurlijke materialen en ronde vormen.

Witte leeslamp in een moderne stijl: combineer de leeslamp met andere witte tinten, zwarte kleuren, glanzende materialen en strakke, hoekige vormen.