Rookglas lampen

Alle filters
Geselecteerde filters
14 producten

Wat is een rookglas?

Rookglas komt steeds vaker terug in de moderne interieurs. Vooral lampen van rookglas zijn erg populair aan het worden. Rookglas is eigenlijk gewoon gekleurd glas. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is rookglas gerookt glas. Hierdoor komt er een mooie grijze tint in het glas.

Ondanks de grijze kleur die in het glas komt, is rookglas transparant glas. Hierdoor kan het ook gebruikt worden in lampen. Met rookglas wordt eigenlijk al het glas met een lichte grijze look bedoeld.

Rookglas kent een aantal vormen. De populairste is de grijze vorm. Echter kan rookglas ook een lichte bruine of zwarte tint hebben. De hoeveelheid rook heeft ook een effect op het glas. Het ene rookglas is namelijk transparant terwijl het andere glas lijkt op spiegelglas.

Welke kenmerken heeft rookglas?

Rookglas heeft een aantal typerende kenmerken. Zo kun je geen last krijgen van het licht van een rookglas lamp. De grijze tint zorgt ervoor dat het licht je niet verblind. Door de warmte van de lamp krijgt het rookglas iriserende laag. Hierdoor kan het licht voorzichtig doorbreken. Tijdens het doorbreken van het licht wordt het ook gefilterd. Hierdoor krijg je geen last van je ogen als je in een rookglas lamp kijkt.

Een lamp van rookglas brengt een gezellige en knusse sfeer in je huis. Tegenwoordig komen twee stijlen bij elkaar met rookglas. Zo past rookglas goed bij een klassiek of een industrieel interieur. Het licht verzorgt een passende sfeer bij deze interieurs.

De rookglas lamp is eigenlijk in elk interieur te verwerken. De lichte grijstint van het materiaal kan verschillende kleuren complementeren of juist contrasteren. Rookglas complementeert bruine, zwarte of witte kleuren en contrasteert juist met felle kleuren zoals geel, rood of blauw.

Voordelen van een rookglas lamp

Een rookglas lamp kan verschillende voordelen hebben. Rookglas lampen zijn vooral mooi om aan te zien. Dit komt omdat rookglas een warm en sfeervol licht biedt. Echter zijn de lampen ook mooi om te zien als ze uit staan. De grijze tinten van rookglas bieden namelijk een sfeervol en luxe effect.

De rookglas lamp heeft ook het voordeel dat het bijna overal te gebruiken is. Zo zijn de lampen te gebruiken voor ruimtes zoals de woonkamer, de eetkamer of slaapkamers. Andere kamers zoals een kantoor is een rookglas lamp niet het meest geschikt. Dit heeft te maken met het dempende effect.

Lampen van rookglas combineren

In een interieur is het belangrijk om te combineren. Lampen van rookglas zijn met veel dingen te combineren. Vooral in industriële en klassieke woonstijlen komt een rookglas lamp goed tot zijn recht. Echter zijn deze lampen met bijna alles te combineren.

De rookglas lamp is goed te combineren met metalen. Onder andere metalen zoals koper en messing zijn goed te combineren met rookglas. De roodbruine of goudgele kleuren zijn goed te combineren met de grijze tinten van het rookglas.

Ook de zwarte industriële kleuren gaan goed samen met rookglas. Dit komt omdat het donkere zwart de grijze tinten van het rookglas lichter laat lijken. Als je rookglas in de vorm van een rookglas lamp gebruikt, complementeert dit elkaar erg goed.

Verder zijn bruine hout kleuren ook een goede combinatie met rookglas. Vooral donkere houttinten passen goed bij de grijze look van het rookglas. Zo kan het mooi uitkomen om een rookglas lamp te plaatsen op een donkere houten tafel.