Opbouwspots keuken

Heeft u interesse in het aanschaffen van geweldige verlichting voor in de keuken? Dan zijn opbouwspots wellicht iets voor u. Dit bijzondere type verlichting wordt de laatste jaren veel toegepast in de keuken, en daar zijn diverse redenen voor.

Alle filters
Geselecteerde filters
308 producten

Opbouwspots keuken zien er modern uit en zijn ze gemakkelijk te installeren. Benieuwd naar alle mogelijkheden van opbouwspots in uw keuken? Lees dan lekker verder, en we leggen u alles uit over de opbouwspots van Lampenhuis.

Wat zijn opbouwspots?

Opbouwspots zijn, in tegenstelling tot inbouwspots, lampen die aan het plafond bevestigd worden en die een ruimte kunnen verlichten.Bij inbouwspots zit de verlichting daadwerkelijk in het plafond, in een kastje, in de muur of in een vloer en dit is dus bij opbouwspots niet het geval. Zo wordt het plafond intact gehouden en zijn ze gemakkelijk te installeren. Opbouwspots kunnen door middel van accentverlichting elk gewenst deel van de keuken verlichten. Zo kunt u bijvoorbeeld een opbouwspot laten richten op het fornuis of op de ingang van de keuken.

De voordelen van opbouwspots voor in de keuken

Opbouwspots zijn erg geschikt voor in de keuken. Ze zijn namelijk op een makkelijke manier te plaatsen en zien er heel modern en stijlvol uit. Daarnaast kunnen meerdere opbouwspots worden aangesloten op slechts 1 lichtpunt. Dit bespaart veel extra werk en complicaties. Opbouwspots daarnaast niet echt veel ruimte in, al helemaal vergeleken met plafondlampen of hanglampen. Dit is ideaal voor in de keuken, aangezien dit vaak geen grote ruimte in het huis is. Sommige keukens hebben daarnaast ook nog eens een laag plafond, en opbouwspots zijn hiervoor erg handig. Bovendien zijn opbouwspots scherp geprijsd en kunt u voor een hele lange periode gebruik maken van dit type verlichting zonder dat het kapot gaat. En mochten uw opbouwspots het helaas tegen verwachting in toch al snel begeven, dan kunt u natuurlijk altijd gebruikmaken van onze garantieregeling.

Keuken opbouwspots; basic maar modern

Over het algemeen geldt voor keuken opbouwspots dat dit soort lampen basic, maar modern zijn. Het uiterlijk van deze lamp is vaak simpel, zonder al te veel details. De meeste opbouwspots voor in de keuken zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of zilver. Deze kleuren zijn veelal verkrijgbaar in een matte versie en een glanzend exemplaar. Qua vorm van de opbouwspot kunt u denken aan rechthoeken of balken en ronde opbouwspots. Indien u een keuken heeft met veel rechte hoeken, kunt u dit mooi doorbreken door te kiezen voor een opbouwspot met een ronde vorm. Verder staat een rechthoekige opbouwspot of een balk waaraan de spots bevestigd zijn, eigenlijk vrijwel altijd goed in iedere keken. In de meeste Nederlandse huishoudens heeft de keuken een zwarte of witte kleur. Een zilverkleurige keuken opbouwspot past daar bijna altijd goed bij, daarmee kan het zwart-witte kleurenpatroon enigszins worden doorbroken. Indien uw keuken zwart of donkerkleurig is, kunt u contrast aanbrengen met de lamp door voor een witte keuken opbouwspot te kiezen. Dit geldt natuurlijk ook andersom; indien uw keuken wit, beige of lichtkleurig is, zullen zwarte keuken opbouw spots voor een mooi contrast tussen licht en donker zorgen.

Goede basisverlichting met keuken opbouwspots

Keuken opbouwspots zijn heel erg geschikt om te gebruiken als basisverlichting. Deze categorie lampen worden aan het plafond van de keuken bevestigd, waardoor u met deze spots gemakkelijk de gehele ruimte kunt verlichten. Licht dat de gehele ruimte verlicht op een fijne, heldere en felle manier wordt ook wel basisverlichting genoemd. Basisverlichting mag natuurlijk niet ontbreken in de keuken. Dit type verlichting zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke, fijne en vooral veilige manier kunt koken, ook wanneer het buiten donker is. Het goede licht dat de opbouwspot in dat geval afgeeft is onmisbaar. Voor meer sfeer kunt u kiezen voor dimbare opbouwspots. Deze spots kunt u dimmen tot de door u gewenste lichtsterkte. Een aantal van onze dimbare opbouwspots kunnen gedimd worden middels een externe dimmer. Wanneer u op zoek bent naar een dimbare lamp (ofwel met ofwel zonder externe dimmer), kunt u dit aan de linkerkant van onze webshop aangeven. Wanneer u de opbouwspots puur ter algemene basis verlichting gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om andere lampen aan uw licht plan toe te voegen welke dienen ter toevoeging van sfeer. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie wandlamp als eyecatcher voor sfeer verlichting in de keuken?

Welke soorten opbouwspots zijn er allemaal beschikbaar bij Lampenhuis?

Bij Lampenhuis bieden we in principe 4 categorieën opbouwspots aan voor in de keuken:

  1. Moderne opbouwspots
  2. Industriële opbouwspots
  3. Landelijke opbouwspots
  4. Design opbouwspots

Het uiterlijk van deze categorieën verschillen sterk van elkaar. Door het brede assortiment bij Lampenhuis kunt u vast wel een type opbouwspot vinden die goed past bij het uiterlijk van uw keuken. Daarnaast zijn er ook dimbare opbouwspots verkrijgbaar bij Lampenhuis. Hiermee heeft u de mogelijkheid om door middel van een ingebouwde of externe dimmer de lichtsterkte in de keuken aan te passen. Zo kunt u de lichtsterkte op fel zetten als u aan het koken bent, en kunt u het vervolgens weer terugzetten naar normaal of zelfs donker als u niet meer in de keuken aanwezig bent.

Hoe duur zijn opbouwspots voor in de keuken bij Lampenhuis?

Opbouwspots zijn in principe iets goedkoper dan andere soorten lampen (denk hierbij aan plafondlampen, hanglampen en wandlampen). Dit komt met name doordat het uiterlijk wat minimalistischer en simpeler is. Wel zijn opbouwspots iets prijziger dan inbouwspots, echter bieden ze wel extra voordelen zoals het feit dat ze makkelijk te installeren zijn en bovendien kunnen ze op daadwerkelijk elk type plafond worden geplaatst. Ook zitten er vaak meerdere lichtspots aan één armatuur bevestigd, hierdoor is het niet nodig om meerdere opbouwspots aan te schaffen. Bij Lampenhuis kunt u opbouwspots kopen van premium kwaliteit vanaf 250 euro, maar bieden we ook budgetvriendelijke opbouwspots aan vanaf 30 euro.

Waarom opbouwspots voor keukenruimten kopen bij Lampenhuis?

Het aanschaffen van opbouwspots voor in de keuken bij Lampenhuis is iets waar u absoluut geen spijt van zult krijgen. De kwaliteit van de keuken opbouwspots is hoogstaand, en daarnaast zien ze er simpelweg schitterend uit. Niet tevreden over uw aankoop? Dan kunt u nog altijd zonder problemen de opbouwspots tot 30 dagen na aankoop retourneren. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de keuken opbouwspots garantieregeling. Deze regeling geldt nog tot 2 jaar na aankoop. Bent u dus van plan om de perfecte opbouwspots kopen voor in de keuken? Bestel dan dit mooie type verlichting bij Lampenhuis!

Overige ruimtes