Rookglas wandlamp

Alle filters
Geselecteerde filters
4 producten

Wat is rookglas?

Rookglas is een speciaal soort glas. Het is glas met een grijze tint. Deze grijze tint zorgt ervoor dat het geen vervelend licht is om naar te kijken. De lamp krijgt door het rookglas een iriserende laag. Dit zorgt ervoor dat je niet verblind wordt door het glas. Verder filtert het rookglas het licht ook. Hierdoor veroorzaakt het geen irritatie aan je ogen.

Zoals de naam al zegt, wordt rookglas gemaakt met rook. Door de rook kan het drie verschillende kleuren krijgen. Zo heb je grijs, zwart en bruin rookglas. Vooral grijs rookglas wordt veel gebruikt. Dit komt omdat deze kleur het best tot zijn recht komt in de meeste interieurs.

Rookglas kent ook twee vormen. Zo heb je transparant of spiegelend rookglas. Deze vorm is afhankelijk van de hoeveelheid rook in het glas. Meer rook in het glas zorgt ervoor dat de kleur donkerder wordt. Een sterke kleur rookglas heeft een spiegelend effect. Wel kan er licht doorheen gaan.

Geschikt voor verschillende ruimtes

Een rookglas wandlamp is geschikt voor verschillende ruimtes. Dit komt omdat rookglas een neutrale kleur heeft. De kleur van de lampen past daardoor bij elk interieur. Het design van de rookglas wandlamp heeft wel een invloed op het interieur.

Een wandlamp van rookglas heeft een dempend effect op het licht. Dit geeft een sfeervol en warm licht in huis. Het dempende effect kan er echter wel voor zorgen dat er te weinig licht is. Dit is eigenlijk alleen in kamers zoals een kantoor of een badkamer het geval.

Als je een luxe uitstraling in je huis wilt, kun je goed kiezen voor een rookglas hanglamp. Dit komt omdat de donkere rokerige kleuren in het glas warm licht uitstralen. Rookglas wandlampen zijn niet alleen een mooie toevoeging voor je woning, maar ook functioneel.

Voordelen van een rookglas wandlamp

Een rookglas wandlamp heeft verschillende voordelen. Zo passen deze lampen bij verschillende interieurstijlen. Vooral klassieke en industriële stijlen gaan goed samen met rookglas wandlampen. Echter komen deze in bijna elk interieur tot hun recht. Een rookglas wandlamp is namelijk niet alleen verlichting. De lampen moeten ook een toevoeging zijn aan je interieur.

Door het warme en sfeervolle licht van de lampen passen rookglas wandlampen bij verschillende interieurs. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het design van de lampen. Het design moet namelijk wel passen bij het interieur. Verder moeten de lampen er ook mooi uitzien als ze geen licht geven.

Rookglas toevoegen aan je interieur

Een rookglas wandlamp toevoegen aan je interieur klinkt misschien als iets lastigs. Echter is het niet zo moeilijk om te doen. Het is vrij makkelijk om een rookglas wandlamp toe te voegen aan een kamer. Dit komt omdat de lampen vooral sfeer geven aan een kamer.

Wel moet je er rekening mee houden dat de lampen niet geschikt zijn als leeslamp of lamp voor een kantoor. Dit heeft te maken met de demping van het glas. Hierdoor heb je niet voldoende licht om alles goed te zien.

Een rookglas wandlamp komt eigenlijk tot zijn recht in elk interieur. De lampen worden veel gebruikt voor klassieke en industriële stijlen. Echter is het ook een mooie twist op een andere stijl. Dit wordt wel mixen en matchen met het design van de lamp. Het glas geeft in ieder geval in elke stijl een warme sfeer.