3-fase railverlichting

Alle filters
Geselecteerde filters
1 producten

Ook wordt 3-fase railverlichting veel toegepast als je het hebt over woningen. Vooral in moderne interieurs is het erg populair om gebruik te maken van railverlichting. Aangezien railverlichting op veel verschillende manieren te gebruiken is, is het een erg veelzijdige vorm van verlichting. Zo zijn de verschillende soorten lampen 360 graden elke kant op te draaien. Dit zorgt ervoor dat ze erg veelzijdig te gebruiken zijn.

Wat is railverlichting?

Railverlichting is eigenlijk precies wat de naam zegt. Het is namelijk verlichting op rails. De verlichting kan door middel van de rails geplaatst worden over het hele plafond. Het voordeel van deze techniek is dat er maar één stopcontact nodig is om een hele kamer te verlichten met railverlichting. Hierdoor heb je nooit een tekort aan punten waar je de railverlichting aan kunt sluiten. Dit is natuurlijk een groot voordeel om voor te gaan.

Railverlichting is erg makkelijk zelf te installeren. Dit komt omdat het mogelijk is om de rails op te hangen en hier de verlichting aan te bevestigen. De lampen die hiervoor gebruikt worden, zijn speciale railspots. Deze railspots zijn makkelijk in de rails te klikken. Dit zorgt ervoor dat je dit ook gemakkelijk zelf kunt doen. Hierdoor is het mogelijk om veel kosten te besparen op een monteur die je anders wel nodig hebt om de lampen te installeren.

Wat is 3-fase railverlichting?

Als je het over railverlichting hebt, heb je twee vormen waar je uit kan kiezen. Zo heb je 1-fase en 3-fase railverlichting. In 1-fase railverlichting zijn alle lampen aangesloten op dezelfde groep. Bij 3-fase railverlichting zijn er drie groepen waar gebruik van kan worden gemaakt. De drie groepen kunnen ook met drie verschillende schakelaars bediend worden. Vooral in grote ruimtes zoals een supermarkt kan het ideaal zijn om hier gebruik van te maken. De verlichtingsgroepen worden vooral gemaakt om te voorkomen dat de elektra niet overbelast kan raken. In sommige gevallen is dit namelijk wel zo.

Met de 3-fase verlichting is het mogelijk om te bepalen hoeveel verlichting je in een ruimte wilt hebben. Als je veel verlichting in een kamer wilt hebben, kun je alles aanzetten en als je minder verlichting wilt hebben, kun je een deel uit laten. Als je bepaalde dingen in een kamer expliciet wilt verlichten, is het ook mogelijk om dit met één van de drie groepen te doen.

Grote oppervlaktes verlichten met 3-fase railverlichting

Als je grote oppervlaktes wilt verlichten, is 3-fase railverlichting ideaal om voor te gaan. Als je het hebt over grote oppervlaktes zoals winkels, wordt er dan ook veel gekozen voor 3-fase railverlichting. Dit komt omdat het hierdoor mogelijk is om op een effectieve manier alle verlichting te regelen. Als je bepaalde gedeeltes van een kamer wilt verlichten, is het ook mogelijk om deze onder te verdelen in secties.

Op het moment dat bepaalde dingen in het specifiek belicht moeten worden, is het mogelijk om deze specifieke belichting aan te sluiten op een groep. Als je geen specifieke verlichting wilt hebben, is het ideaal om hier een specifieke groep voor te hebben die je dan uit kan zetten als je dit niet wilt hebben. Hierdoor heb je zoveel mogelijk controle over de verlichting in je winkel. Dit kan erg belangrijk zijn.