Plafondlamp keuken

Plafondlampen zijn erg functionele lampen; perfecte lichtbronnen welke vaak worden gebruikt als globale en algemene basisverlichting. Plafondlampen zorgen ervoor dat u alles duidelijk kunt zien.

Alle filters
Geselecteerde filters
349 producten

Praktische plafondlampen in de keuken

In de keuken is goede verlichting van groot belang, vandaar dat een plafondlamp keuken een uitstekende optie is. In de grote collectie lampen van Lampenhuis.nl vindt u vast een geschikte keuken plafondlamp welke aansluit op al uw behoeften en wensen!

De keuken is een belangrijke ruimte in huis en hoge kwaliteit keukenverlichting zorgt ervoor dat u niet wordt gehinderd door slecht licht. Zonder goede lampen in de keuken is het niet mogelijk om ’s avonds of na zonsondergang te koken. Een plafondlamp zorgt voor veel helderheid en licht in een keuken, het is een praktische lichtbron welke onmisbaar is in ieders keuken. Doordat iedere keuken anders is, zijn er diverse stijlen en kleuren plafonnières voor in de keuken beschikbaar.

Heeft u een zwarte of donkerkleurige keuken? Kies dan voor een witte of zilverkleurige lamp. In een witte keuken zorgt een zwarte lamp voor een mooi contrast. Heeft u advies nodig over welk soort plafondlamp het beste in uw keuken past? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag advies over uw perfecte keukenverlichting.

Verschillende typen plafondlampen

Wanneer u onze collectie keukenplafondlampen bekijkt, valt het u waarschijnlijk op dat wij verschillende typen plafondlampen hebben. In principe is de definitie van een plafondlamp; een lamp welke aan het plafond bevestigd dient te worden. Vandaar dat u in ons assortiment keuken plafondlampen de volgende typen plafondlampen tegenkomt:

  • In principe zijn opbouwspots een soort kleine plafondlampen, deze zijn subtiel maar geven veel licht af. Dat maakt dit soort plafondlampen heel geschikt voor in de keuken. Deze keuken plafondlampen zijn verkrijgbaar in meerdere mooie kleuren, stijlen en materialen.
  • Plafonnières. Sommige mensen beweren dat een plafonnière enkel een duur woord is voor de plafondlamp, maar er zit wel degelijk een verschil tussen een plafonnière en een plafondlamp. Plafonnières zijn namelijk vlak, rond en minimalistisch, deze herkent u waarschijnlijk van vroeger en veel mensen hebben zo’n soort plafondlamp in de keuken. Tegenwoordig zijn deze plafondlampen verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen.

Naast deze twee specifieke typen plafondlampen, valt eigenlijk iedere lamp die aan het plafond bevestigd dient te worden, onder een ‘plafondlamp’. Daardoor biedt Lampenhuis heel veel keuze in verschillende mooie keuken plafondlampen.

Keuken plafondlamp als onderdeel van lichtplan

In een lichtplan onderscheiden we verschillende soorten licht. Dit zijn: basisverlichting (ook wel primair licht genoemd), taakverlichting en sfeerverlichting. Een plafondlamp in de keuken valt eigenlijk vrijwel altijd onder het type basisverlichting. Deze lamp wordt vrijwel altijd in het midden van het plafond geplaatst en door de hoogte is het met deze plafondlamp mogelijk om de gehele keuken te verlichten. Vandaar dat deze centrale lamp zorgt voor de basisverlichting van de keuken.

Wanneer uw keuken aan de kleine kant is, is het met de keuken plafondlamp vaak mogelijk om de gehele keuken te verlichten. Echter is het goed mogelijk dat u hier en daar nog wat licht mist en daardoor is het goed om na te denken over hoe u andere lichtpunten en lampen kunt combineren met uw plafondlamp in de keuken. Wij geven u een paar opties:

  • Combineer uw keuken plafondlamp met inbouwspots welke zijn ingebouwd in uw keukenkastjes. Dit voegt sfeer toe, maar kan ook dienen als taakverlichting. Op deze manier kunt u het basislicht van de keukenplafondlamp goed combineren met andere lichtpunten.
  • Combineer uw keuken plafondlamp met een kleine tafellamp welke u kunt neerzetten op het aanrecht, op de vensterbank indien u deze in de keuken heeft, of in het raam wanneer dit mogelijk is. Zo voegt u een heleboel sfeer aan uw keuken toe!

Wanneer u de keuken plafondlamp niet graag combineert met andere soorten lampen in uw keuken, maar toch op zoek bent naar een mogelijkheid om doormiddel van licht meer sfeer in de keuken te creëren, kunt u voor een dimbare keuken plafondlamp kiezen. Met een dimbare keukenplafondlamp is het mogelijk om de keuken helder te verlichten of om de lichtsterkte juist aan te passen naar een warme, sfeervolle en gezellige lichtsterkte.

Mooie keuken plafondlamp kopen

Uw keuken plafonnière moet natuurlijk passen bij de stijl van uw keuken. De keuze voor de perfecte keuken plafondlamp hangt helemaal af van uw smaak en het uiterlijk van uw keuken. Hoeveel hoeken heeft de keukenruimte en wat wil u precies verlicht hebben? In onze collectie zijn grote plafondlampen en kleine plafondlampen te vinden, in veel verschillende variaties en stijlen. Qua keukenplafondlampen zijn plafonnières met een ronde lampenkamp bijvoorbeeld echte klassiekers. Deze lampen zorgen voor goed licht, fijn om te gebruiken als basisverlichting. Daarnaast zijn er bij ons plafond lampen voor in de keuken verkrijgbaar in stijlen van modern tot klassiek en industrieel of Scandinavisch. Deze plafondlampen sluiten goed aan op diverse interieurstijlen!

Kiezen uit allerlei keuken plafondlampen

Bij Lampenhuis.nl heeft u veel keuze uit diverse keuken plafondlampen. Door deze ruime keuze wordt het u gemakkelijk gemaakt om een geschikte plafondlamp voor uw keuken te vinden. Maar het is voor te stellen dat het soms best lastig is om te kiezen uit al deze mooie keuken plafondlampen. Tips voor het uitkiezen van een geschikte keuken plafondlamp, zijn:

  • Bedenk welke sfeer u wilt creëren in de keuken. Vindt u het belangrijk om ook af en toe een romantische of warme sfeer in de keuken te hebben? Kies dan voor een dimbare keukenplafonnière. Een aantal van onze keukenlampen voor aan het plafond zijn dimbaar, dit staat aangegeven in de productbeschrijving van iedere lamp.
  • Een plafondlamp dient vaak als centrale basisverlichting. Deze lamp hangt vaak in het midden van de keukenruimte en daardoor valt deze snel op. Doordat de plafondlamp door zijn positie en lichtsterkte vaak al opvallend genoeg is, kiezen sommige mensen voor een rustige en basic keuken plafondlamp. Maar, als u wilt gaan voor een opvallend exemplaar welke écht opvalt in het interieur van uw keuken, hebben wij ook genoeg opties. Kies bijvoorbeeld voor een grote keuken plafondlamp met een gaaf design of in een aparte vorm.
  • Heeft uw keuken een laag plafond? Dan doet u er goed aan om voor een vlakke keuken plafondlamp te kiezen. Deze nemen minder ruimte in beslag en zorgen voor een ruimere doorloop. We hebben vlakke plafondlampen voor in de keuken met opvallende designs, leuke vormen en in verschillende kleuren.

Plafondlamp keuken kopen bij Lampenhuis.nl

In ons assortiment zijn keuken plafondlampen in de meest uiteenlopende stijlen en variaties verkrijgbaar. Door de lampen te filteren op kleur, materiaal, prijs en type komt uw perfecte keukenlamp steeds dichterbij. Bestel de plafondlamp voor in uw keuken nu op Lampenhuis.nl! In onze webshop is het eenvoudig om uw keuken plafondlamp te bestellen. Betaal met een betaalmethode die u fijn vindt en wanneer de bestelling bij ons binnen is gaan wij voor u aan de slag om de keukenplafondlam zo snel mogelijk bij u thuis af te leveren. Wij doen ons best om te leveren conform afspraak en wanneer u toch niet zo blij bent met de keuken plafondlamp, heeft u tot 30 dagen de tijd om de lamp te retourneren.

Lampenhuis biedt service en garandeert de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wilt u de keuken plafondlamp liever eerst in het echt aanschouwen? Kom dan langs in onze showroom in Rijssen. Wanneer u graag passend advies wilt ontvangen, kunt u uiteraard ook langskomen of contact opnemen met onze klantenservice door te bellen of een e-mail te sturen. Wij helpen u graag met het uitzoeken van uw perfecte plafondlamp voor in de keuken!