Notarislamp

Alle filters
Geselecteerde filters
4 producten

Wat is een notarislamp?

Een notarislamp is eigenlijk een antieke lamp. De lampen hebben dan ook een vormgeving die typerend is voor de 20ste eeuw. Zo zien de lampen er sierlijk en organisch uit. De lampen bestaan uit een ronde voet met een gebogen nek en een brede kap.

Een notarislamp wordt vaak gemaakt van metaal. Vooral messing en brons worden hiervoor veel gebruikt. De originele notarislampen hadden een groene kap met een witte binnenkant. De brede witte binnenkant van de kap zorgde voor voldoende verlichting op het bureau terwijl de groene buitenkant een zachte gloed gaf aan de rest van de ruimte.

Notarislampen werden vroeger voorzien van een trekschakelaar. Tegenwoordig wordt er meestal gekozen voor een subtiele knop. De rest van het design is tegenwoordig ook verfijnd. Hierdoor is het mogelijk om de ouderwetse modellen te kiezen, maar ook de strakkere modellen zijn erg populair.

Waar komt een notarislamp van pas?

Een notarislamp is op veel plekken te gebruiken. Echter komen de lampen het beste tot hun recht op een bureau. Dit komt omdat de lampen hiervoor ontworpen zijn. Een notarislamp kan voor voldoende verlichting zorgen om het bureau goed te zien. De meeste lampen zijn nog steeds zo ontworpen dat de buitenkant van de lamp een warme gloed door de rest van de kamer straalt.

Ook op tafels wordt een notarislamp veel gebruikt. Het licht van een notarislamp wordt vooral gebruikt om bij te lezen. Voor mensen die graag aan de eettafel lezen, kunnen deze lampen hier goed van pas komen. Ook kan een notarislamp gebruikt worden als leeslampje bij de bank.

Een notarislamp is vaak een blikvanger. Hierdoor komen deze lampen goed tot hun recht op bureaus en tafels. Hier kunnen de lampen als middelpunt gebruikt worden. Zo heb je een lamp die niet alleen praktisch, maar ook mooi is om naar te kijken.

De kap van een notarislamp is draaibaar. Hierdoor kun je het licht schijnen waar je het wilt schijnen. Vooral op een bureau of als leeslampje kan dit goed van pas komen. Als je verlichting op een andere plek nodig hebt, kun je de kap zo draaien dat deze ideaal staat.

Soorten notarislampen

De notarislampen van tegenwoordig zijn onder te verdelen in twee categorieën. Zo heb je de klassieke en de moderne notarislampen. Klassieke notarislampen hebben een een groene glazen kap en een messing of koperen voet. Moderne notarislampen kunnen van allerlei materialen gebruikt worden.

Zo kan een moderne notarislamp ook gemaakt worden van RVS of een ander metaal als voet. De kap kan gemaakt worden van kunststof of doorzichtig glas. Het grootste verschil tussen deze twee is de schakelaar. Bij een klassieke notarislamp wordt er gebruik gemaakt van een trekschakelaar. Een moderne notarislamp heeft vaak een subtiel knopje als schakelaar.

Moderne notarislampen zijn in verschillende kleuren en vormen te vinden. Niet alleen de kap, maar ook de voet en de nek kunnen een andere vorm hebben. Hoe breed de kap is blijft vaak wel hetzelfde. Echter kan de lengte van de kap wel anders zijn.

Hoewel de moderne notarislamp erg populair is, zweren veel mensen bij de klassieke notarislamp. De prachtige brede kap en de koperen of messing voet zorgen voor de ideale blikvanger voor een bureau of een tafel. Ook de ouderwets trekschakelaar komt hierbij goed tot zijn recht.